Apple vil fortelle mer om sin Apple Watch, og kan i tillegg lansere en helt ny MacBook Air med retina-oppløsning.
Apple vil fortelle mer om sin Apple Watch, og kan i tillegg lansere en helt ny MacBook Air med retina-oppløsning. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no, iFanR)

Dette tror vi Apple lanserer i kveld

Apple Store er nede, og alt skulle være klart for både Apple Watch og helt nye MacBook Air.

Allerede i fjor høst viste Apple frem sin Apple Watch, en smartklokke som – i tillegg til å vise tiden – også kan fore deg med enkle varsler gjennom din iPhone eller logge treningsøkter og vise forskjelig helseinformasjon.

I kveld klokken 18 har Apple igjen invitert til det som kan bli en svært så spennende pressekonferanse. Det er ventet at selskapet vil benytte anledningen til å gi oss langt flere detaljer om smartklokken sin og også fortelle oss nøyaktig når vi i Norge kan bære en på håndleddet vårt. 

Mens amerikanerne får Apple Watch i April må nok vi her hjemme belage oss på å vente noen uker ekstra, nemlig.

Dette vet vi om Apple Watch

Apple Watch kommer i tre modeller, hver i to størrelser og med et utall tilpasningsmuligheter:

  • Apple Watch med kasser i rustfritt stål, safirglass og ulike klokkeremmer i skinn, fluorelastomer eller rustfritt stål.
  • Apple Watch Sport med lette kasser av anodisert aluminium, forsterket Ion-X-glass og fem fargerike og myke fluorelastomer-remmer.
  • Apple Watch Edition med kasser i 18 karat gult gull eller rosegull, safirglass og klokkeremer i skinn eller fluorelastomer.
Apple Watch kommer i flere varianter til forskjellige priser.
Apple Watch kommer i flere varianter til forskjellige priser. Foto: Apple
Bildet er fra da vi fikk en «sniktitt» av Apple Watch i fjor.
Bildet er fra da vi fikk en «sniktitt» av Apple Watch i fjor. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Alle Apple Watch-modellene vil kreve at du kobler dem til din iPhone for å fungere. iPhonen din må også være av det nyere slaget, enten iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPhone 6 eller iPhone 6 Plus

Ved å kobles til iPhone kan klokken vise deg varslinger om møter eller meldinger som telefonen din mottar helt uten at du trenger å lete den opp fra lommen. Klokken gjør deg oppmerksom på nye varslinger ved å vibrere deskret på armen din, slik at bare du vet når du har fått et nytt varsel.

Klokken vil registrere bevegelsene dine gjennom hele dagen og bruker akselerometer, pulsmåler og GPS-en i iPhone-en din til å måle hva du holder på med. En fullgod erstatter for rendyrkede treningsklokker blir den med andre ord ikke, da det ikke alltid er like aktuelt å ta med den store telefonen ut på løpetur.

Her er alt du må vite om Apple Watch »

Sett opp et prisvarsel i Prisguide, så sender vi deg en e-post når norsk pris på Apple Watch er kjent »

MacBook Air med superoppløsning

Dette skal være et bilde av den nye MacBook Air med retinaskjerm på toppen av en gammel MacBook Air 13.
Dette skal være et bilde av den nye MacBook Air med retinaskjerm på toppen av en gammel MacBook Air 13. Foto: iFanR

I tillegg til å fortelle mer om Apple Watch ventes det at Apple vil avduke en splitter ny MacBook Air-modell med såkalt retina-oppløsning for et langt skarpere og mer høyoppløst bilde enn dagens modeller leverer. I tillegg vil en ny paneltype gi bedre innsyn fra siden og sprekere farger.

Designet skal bygge på dagens Air-maskiner og by på små ytre endringer. Det spekuleres i om den nye lette Air-modellen får en 12 tommer stor skjerm. Til sammenligning kommer dagens MacBook Air i både utgaver på 11 og 13 tommer.

Årsaken til at Apple introduserer en 12-tommer skal være at 11-tommeren har en skjermstørrelse som ligner på den man finner på iPad, og 12-tommeren er dermed ment å forhindre at iPad spiser for mye av MacBook-salget. På sikt kan den nye 12-tommeren føre til at dagens 11-tommer forsvinner ut av produksjon. Den lysende Apple-logoen i skjermlokket kan også komme til å bli byttet ut med en sort grafitt-logo, som på iPhone eller iPad.

Apple skal ifølge ukjente kilder i selskapet ha droppet både USB-kontaktene, den magnetiske MagSafe-ladeinngangen og minnekortleseren i det nye designet, som bare skal sitte igjen med en ny og mindre USB-kontakt kalt «Type C». USB-C-kontakten er på størrelse med Micro-USB, men har støtte for langt raskere overføringshastigheter og kan også tilføre langt mer strøm slik at den nye MacBooken kan lades opp uten en dedikert ladeinngang.

Grunnen til at Apple visstnok skal kvitte seg med så mange porter er så de kan redusere størrelsen på maskinen og gi plass til en så stor skjerm som mulig i forhold til de fysiske målene til maskinen. 

For å redusere størrelsen og øke «bærbarheten» ytterligere skal også tastaturet være noe mindre enn hos de tidligere utgavene.

Nyheter for iPhone og iPad-eiere

Det er naturlig at Apple vil slippe iOS 8.2 i kveld. Denne nye systemoppdatering er nemlig påkrevd for at telefon og smartklokke kan snakke sammen. 

I tillegg skal oppdateringen ta hånd om en rekke feil og mangler, og forbedre stabilitet.

Må vente på Apples musikkstrømmetjeneste

Det ryktes at Apple snart vil bli med Spotify, Wimp og de andre aktørene i kampen om den stadig voksende skaren av musikkstrømmekunder. Selskapet kjøpte i fjor opp strømmetjenesten Beats Music, men skal ikke være helt klare til å vise frem sin nye strømmeløsning før til sommeren. Det er derfor tvilsomt om vi får høre flere detaljer om Apples strømmeplaner på kveldens begivenhet.

Apple har i øyeblikket tatt ned sin nettbutikk, noe som ofte betyr at helt nye produkter vil bli lansert.

Tek.no er til stede på kveldens pressekonferanse hos Apple og vil komme tilbake med sniktitter på alle nye produkter som vises frem.

Forrige uke ble det lansert et skred av smartklokker og aktivitetsarmbånd:
Her er de mest spennende nyhetene »

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen