Dette trikset lar deg teste 4K hos Netflix 

Selskapet har begynt å teste den heftige oppløsningen allerede nå.

At Netflix skal sende 4K-video har vært kjent en stund allerede, men nå har endelig testene av superoppløsningen dukket opp på videotjenesten. Har du en skjerm med 4K-oppløsning hjemme vil du kunne teste hvordan tilbudet fra Netflix kan bli neste år.

Filmene er riktig nok kun publisert som et rent testforsøk fra Netflix' side. De representerer innhold selskapet bruker for å teste hvordan hele økosystemet deres reagerer på den skyhøye oppløsningen, og viser ikke nødvendigvis den endelige opplevelsen.  

Test selv

Det er likefullt mulig for deg å gi løsningen et forsøk, men det krever litt tukling for oss nordmenn. Foreløpig er bare den amerikanske utgaven av Netflix som har fått inn 4K-materiale, men ved hjelp av et triks går det an å teste det. Installerer du tillegget MediaHint i Firefox eller Chrome, alternativt en VPN-tilbyder med amerikansk base, får du tilgang til Netflix' amerikanske bibliotek.

Med amerikansk tilgang kan du søke på «4K», og du vil få opp seks videoer ved navn «El Fuente». Dette er den samme, syv minutter lange snutten, men i ulike bildehastigheter. Her kan du nemlig se 4K i 24, 25, 29,97, 30, 50 og 59,94 bilder i sekundet.

Har du en 4K-TV eller en skjerm med svært høy oppløsning, kan du dermed teste ut hvordan overføringen og bildekvaliteten er på Netflix allerede nå. Netflix skal begynne å rulle ut 4K-visning for alle neste år.

Vi gjorde et raskt forsøk på vårt kontor, dog på en helt vanlig bærbar PC med vanlig oppløsning, men vi slet med å få spilleren til å gi oss en brukbar oppløsning. På vår nettlinje kom klippene aldri opp i full HD engang, men du kan nok ha bedre lykke hjemme hos deg.

Vil du se mer innhold på nett som ikke finnes i Norge?
Dette trikset lar deg se all verdens TV og film på nett » (Ekstra)

(Kilde: Digital Trends)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen