Dette trikset lar deg installere Plex på Apple TV – uten jailbreak
(Bilde: Apple/Plex)

Dette trikset lar deg installere Plex på Apple TV – uten jailbreak

Vårt favoritt-mediesenter har sneket seg inn.

Apples lille TV-boks, Apple TV, er et fint lite tillegg til TV-en din, selv om den har noen rimelig store begrensninger. Den lar deg bla igjennom filmutvalget i iTunes, se på Youtubefilmer og se på Netflix-innhold, skulle mange ønske seg at Apple åpnet dørene for flere programmer.

Blant annet mangler den muligheten til å installere tredjeparts-programvare, og å spille av medieinnhold du har lagret på PC-en din. Favorittprogrammer som Plex og XBMC har rett og slett ikke vært mulig å kjøre på Apple TV, med mindre du har jailbreaket den. Det er nå mulig.

Lurer Apple TV-en trill rundt

Tre lure Plex-brukere har nemlig klart å lage en Plex-app til Apple TV, som ikke krever at du jailbreaker den. Trikset går ut på å kamuflere den hjemmesnekrede Plex-appen til å se ut som Trailer-appen, som allerede er installert på Apple TV-en. 

Plex er en av de bedre mediesenterløsningene, som er helt gratis. Den organiserer og lar deg bla igjennom hele mediebiblioteket ditt på en lekker og intuitiv måte, samtidig som den henter inn tilleggsinformasjon. Det siste gjør at Plex for eksempel finner cover til filmene dine, og lar deg søke på skuespillerer og annen nytteinfo. 

Programmet ligger tilgjengelig hos iPhoneinCanada. Installasjonsprosessen er relativt avansert, men den er godt forklart. Du må endre DNS-instillingene til Apple TV, og ha en PC tilgjengelig for å konfigurere programvaren – men i løpet av en snau halvtime burde alt være klart til bruk.

Løsningen ser ut til å være god, men det blir ikke like lekkert som en dedikert stue-PC: 
Slik gjør du TV-en til et underholdningssenter »

 

(Kilde: Apple Insider)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen