TomTom Touch.
TomTom Touch. (Bilde: TomTom)

Dette treningsarmbåndet måler muskelmasse og fettprosent

TomTom lanserer ny modell som tilbyr mer enn den vanlige treningsfunksjonaliteten.

Treningsarmbånd blir stadig mer populære, og i en fersk pressemelding har TomTom nå avduket en ny modell med tilleggsfunksjoner vi ikke finner i så mange andre treningsbånd. Det nye produktet heter TomTom Touch.

Det som er spesielt med TomTom Touch er at armbåndet analyserer kroppssammensetningen din, altså muskelmasse og fettprosent, i tillegg til at det byr på alt det vanlige av funksjonalitet.

Sender strøm gjennom kroppen

Måling av kroppssammensetningen skjer ved å benytte samme teknologi som man finner på badevekter med denne funksjonen, nemlig bioelektrisk impedansanalyse (BIA). Denne løsningen fungerer ved at det sendes ut en ufarlig strømladning gjennom kroppen din ved å trykke på en knapp på armbåndet.

TomTom Touch.
TomTom Touch. Foto: TomTom

Strømmen beregner andelene kroppsfett og muskelmasse i kroppen ved hjelp av en algoritme som er basert på hvor lang tid det tar for strømmen å passere gjennom kroppen din, og hvor mye motstand den møter.

Flere andre funksjoner

Meningen med denne funksjonaliteten er altså å sette brukeren i stand til å holde øye med hvorvidt treningen og aktiviteten faktisk oppnår de ønskede målene. Utover måling av muskelmasse måler TomTom Touch også skritt, puls, søvnsykluser og kaloriforbruk.

Den har ellers spesielle innstillinger for løping, sykling og trening på treningsstudio, og kan vise varslinger fra telefonen din på skjermen. Du kan følge med på statistikk og fremgang via TomToms MySports-applikasjon. Armbåndet skal ha opptil fem dagers batteritid, og er vannebestandig.

TomTom Touch kan forhåndsbestilles til en norsk pris på 1499 kroner, og skal bli tilgjengelig i oktober. 

Fitbit slapp også nylig nye treningsarmbånd: Slik er Charge 2 og Flex 2 »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen