Microsoft Sculpt Ergonomic Desktop. (Bilde: Microsoft)

Dette tastaturet setter komfort i høysetet

Microsoft lanserer super-ergonomisk modell.

For folk som tilbringer mye tid foran PC-en, enten det er på fritiden eller på jobb, kan det være en fordel å velge ergonomisk utstyr for å forebygge ulike typer belastningsskader.

Microsoft er blant dem som har viet en god del ressurser til forskning innen ergonomi, noe som nå har kulminert i et nytt og snodig tastatur og en tilhørende ny mus, som visstnok skal løfte komforten til et nytt nivå. Dette meldes på selskapets blogg.

Delt på midten

Settet har fått navnet Sculpt Ergonomic Desktop og er en videreutvikling av den lange Natural Ergonomic-linjen av produkter som selskapet startet allerede for 20 år siden.

Den noe spesielle egenskapen ved det nye tastaturet er at det er «delt» i to deler. Meningen med dette designvalget er ifølge Microsoft å legge til rette for en mest mulig naturlig posisjonering av håndleddet og armen.

Dette hjelpes også av at tastaturet er konstruert med en kuppelform, som skal redusere behovet for å rotere håndleddet. Vinkelen på tastaturet kan imidlertid justeres for en mer «normal» posisisjon. En stor hvilepute for hendene er også på plass.

Videre valgte Microsoft å gjøre talltastaturet til en separat enhet, slik at den kan fjernes når den ikke er i bruk. Dermed kan musen flyttes nærmere tastaturet, noe selskapet mener bidrar til å forebygge skader relatert til det å vri på skuldrene.

Ekstra høy mus

Musen som følger med skal også by på flere ergonomiske egenskaper. For eksempel er den vesentlig høyere enn andre datamus, som skal forebygge musesyke ved å forhindre kontakt mellom håndflaten og bordplaten.

Den nye musen er ifølge Microsoft også vinklet på en måte som legger armen i en avslappet og naturlig stilling. Den kommer for øvrig med Windows-knapp, tilbake-knapp og fireveis skrolling.

Sculpt Ergonomic Desktop-pakken blir tilgjengelig i USA denne måneden til en veiledende utsalgspris på 130 dollar, altså cirka 760 kroner. Musen kan kjøpes separat for rundt 350 kroner. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent. Flere bilder kan du se under.

Logitech lanserer også et litt uvanlig trådløst tastatur: TK820 har en svær pekeplate »

(Kilde: Microsoft)

(Bilde: Microsoft)
(Bilde: Microsoft)
(Bilde: Microsoft)
(Bilde: Microsoft)
(Bilde: Microsoft)
(Bilde: Microsoft)
(Bilde: Microsoft)
(Bilde: Microsoft)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen