Das Keyboard 5Q.
Das Keyboard 5Q. (Bilde: Kickstarter)

Dette tastaturet er trolig det første i verden som kan kobles til nettskyen

Das Keyboard har laget et ganske rart tastatur.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Tastaturer kommer allerede i mange ulike varianter, men nå har den amerikanske produsenten Das Keyboard dratt sløret av en utgave som nok må sies å tilhøre sjeldenhetene. Det melder blant andre nettstedet TechCrunch.

Det nye tastaturet heter 5Q og er lagt på nettstedet Kickstarter, hvor det nå søker folkefinansiering. Det spesielle med produktet er at det ifølge produsenten er det aller første tastaturet som er koblet til nettskyen.

Kommuniserer med brukeren

Tanken bak konseptet er at tastaturet ikke bare skal fungere som en «input»-enhet, men skal også kunne kommunisere med brukeren. Mer konkret betyr dette at tastaturet er utstyrt med lys på enkelt tast som kan kontrolleres over Internett.

Tastaturet kommuniserer informasjon via Internett-kontrollerte lys på hver enkelt tast.
Tastaturet kommuniserer informasjon via Internett-kontrollerte lys på hver enkelt tast. Foto: Kickstarter

Disse lysene skal kommunisere ulike typer informasjon til brukeren, basert på farge og hvilke taster som lyser opp, og meningen er altså at brukere skal kunne programmere dette selv.

For eksempel kan bestemte taster programmeres til å gi deg varslinger om e-poster eller andre typer innkommende meldinger, eller gi deg informasjon om vær, aksjekurser, CPU-bruk, nye bud på nettauksjoner du deltar i og mange andre ting.

Skal gi mer effektivitet

Ifølge produsenten er fordelen med å kommunisere via tastaturet at man slipper å distraheres av for eksempel mobiltelefoner og ørten nettleser-faner. I stedet dukker informasjonen opp i brukernes naturlige synsfelt, slik at man ikke trenger å rette oppmerksomheten andre steder, som igjen skal føre til bedre effektivitet.

Maskinvaremessig er tastaturet mekanisk, med brytere som opererer med en lav nedtrykkskraft på 45 gram og også et lavt innslag på bare 1,5 millimeter. Prosjektet har hittil samlet inn 55 000 dollar av et mål på 100 000 dollar med 29 dager igjen. Les mer på Kickstarter og produktsiden, og se også video under.

Microsoft har rett og slett ikke tro på tastaturer i fremtiden: De tror bevegelsessporing blir det neste store »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen