Dette mener de om Sonys Oculus Rift-konkurrent
Teknofil
(Bilde: Sony)

Dette mener de om Sonys Oculus Rift-konkurrent

Amerikanske journalister har fått prøve «Project Morpheus».

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Frem til i går har det bare vært ett produkt vi har tenkt på når vi snakker om virtuell virkelighet – Oculus rift. Det var imidlertid frem til Sony avslørte sitt helt eget produkt, foreløpig kalt «Project Morpheus», på GDC-messen i USA i går. 

Akkurat som Oculus Rift er Project Morpheus et par VR-briller som kan kobles til en spillmaskin, i Sonys tilfelle en PlayStation 4, og gi spilleren ekstra god spillinnlevelse. 

Kun for amerikanere

Men, hvor bra fungerer egentlig Project Morpheus? Kan Sonys nye hodesett konkurrere med den nyeste utviklervarianten av Oculus Rift, eller er det bare et gimmick-tilbehør til PlayStation 4? Vi skummet igjennom nettet, og fant drøssevis av sniktitter på hodesettet fra heldige amerikanske journalister som har fått prøve det nye hodesettet. 

For selv om søsternettstedet vårt Gamer.no har sendt to av journalistene sine til spillmessen GDC hvor Project Morpheus ble vist frem, var Sony veldig klare på at dette var et arrangement kun for amerikanere. Dermed må vi nøye oss med tredjepartsvurderinger fra våre amerikanske kollegaer, og stole på deres vurderinger. 

Ifølge de fleste kan det virke som Sony virkelig har laget et kult produkt. 

Smalere synsfelt

Project Morpheus ligner utvilsomt på VR-brillene Oculus Rift. Det består av skjerm med 1080p-oppløsning du fester til hodet med et futuristisk hodebånd, hvor synsfeltet strekker seg 90 grader i bredden. Dette er litt mindre enn Oculus Rift, noe som tydeligvis merkes: 

– Det litt smalere synsfeltet gjør at Project Morpheus gir litt dårligere innlevelse allerede fra første øyeblikk enn Oculus Rift, men det er fortsatt veldig bra, skriver IGN.

Dette er noe de fleste anmeldere ser ut til å nevne.

Mer komfortable enn Oculus Rift

Mange anmeldere skriver imidlertid at Sonys briller er litt mer komfortable enn Oculus Rift, som føles ut som et par ekstra tunge skibriller: 

– Det første jeg la merke til med Morpheus-hodesettet var hvor overraskende behagelig det var å ha på. Det er ingen tvil om man ser dum ut når man har dem på, men den er balansert for å fjerne vekten fra nesten og pannen, og fordeler i stedet vekten rundt på hodet ditt, skriver The Verge.

Positivt innstilt

Journalistene fikk prøve flere ulike demoer, og den generelle holdningen ser ut til å være at Sony har gjort mye riktig. Innlevelsen er god, sensorene klarer å følge med på hodebevegelser godt og grafikken er også relativt bra, selv om det hele blir drevet av en PlayStation 4 og ikke en heftig PC. 

Sony har så langt bekreftet at Project Morpheus-brillene ikke vil komme i 2014, og de har heller ikke sagt noe om prisen. Under kan du se et par av videoene fra de første sniktittene: 

Selv om vi ikke har fått prøve Project Morpheus, har vi prøvd Oculus Rift: 
– Råere enn dette blir det ikke! »

(Kilder: IGN, Tech Radar, The Verge, Kotaku)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen