Mr Hoverboard i farta.
Teknofil
Mr Hoverboard i farta. (Bilde: Mr Hovedboard/Skjermdump fra YouTube)

Dette svevebrettet kan du bygge selv

Fire løvblåsere, litt gummi og et par planker er alt du trenger.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Når designere forsøker å se for seg fremtidens teknologi, forestiller de seg ofte kule ting, men også veldig ubrukelige ting. Svevebrettet fra filmen Tilbake til Fremtiden 2 er et godt eksempel. Ikke et veldig nyttig produkt, men det er vanskelig å ikke få lyst på et sjokkrosa svevebrett etter å ha sett Marty McFly utføre noen spektakulære triks med det. 

Like imponerende er kanskje ikke brettet til mannen som kaller seg Mr. Hoverboard, men som Engadget melder er det en viktig forskjell: dette brettet kan du bygge selv.

Fire løvblåsere

Brettet består av to kryssfinérplater dekket med et gummimateriale og fire løvblåsere. Løvblåserne er montert ned mot platene, som er gjennomhullet slik at luften blåses ned på undersiden av brettet. Dette gjør brettet mer stabilt og kontrollérbart enn om løvblåserne simpelthen blåste rett ned mot bakken.

Slik ser en halvdel av brettet ut.
Slik ser en halvdel av brettet ut.Foto: Mr Hovedboard

Du skulle ikke tro at det faktisk fungerte, men «Mr. Hoverboard» har faktisk laget en video for å overbevise alle tvilende. Han har også publisert instruksjonene for hvordan du selv kan bygge et slikt brett hjemme i garasjen.

La oss være ærlige: etter å ha sett videoen er du kanskje litt usikker på om brettet faktisk svever eller om det bare subber av gårde langs bakken. Faktum er uansett at dette brettet faktisk fungerer, og det koster heller ikke 70 000 kroner å lage, slik som Hendo Hoverboard gjør. så langt vi vet er dette første gangen noen har klart denne bragden.

Videoen av brettet kan du se her:

Hvordan takler skateboard-proffen et skateboard uten hjul? 
Se Tony Hawk prøve Hendo Hoverboard »

(Kilde: Engadget, Mr Hoverboard)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen