FORUM: Dette spiller jentene
Forum
(Bilde: iStockPhoto)

Dette spiller jentene

The Sims og Just Dance, sier du? Glem det.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Både gutter og jenter spiller naturligvis konsoll- og PC-spill. Samtidig er det nok mange som tror at for eksempel de heftigste skytespillene og de råeste bilspillene er forbeholdt guttene, mens jentene holder seg til spill med mindre action – som The Sims.

Diskusjon.no avslører derimot flere kvinnlige spillere at denne stereotypen ikke holder vann.

"Selv foretrekker jeg i hovedsak spill ala Red Dead Redemption, Skyrim, GTA etc hvor man kan "gjøre litt som man vil". (Xbox) Siden jeg radbrekker "kvinner kan ikke kjøre bil-myten" IRL føler jeg for å kræsje biler litt rundt i GTA," skriver trådstarter Ciklide.

"Andre jenter som gamer litt? Og i såfall hvilke spill? Merker det er en meget mannsdominerende hobby dette her.." fortsetter hun.

Andre spill som jentene nevner i diskusjonstråden er fotballspillet Fifa, det originale spillet Journey, skrekkserien Silent Hill, skytespillet Halo og eventyrspillet The Elder Scrolls: Skyrim. Med andre ord spill som også er svært populære blant gutter og menn.

The Elder Scrolls: Skyrim er ett av spillene forumjentene spiller.
The Elder Scrolls: Skyrim er ett av spillene forumjentene spiller.Foto: Bethesda Softworks

– Ville garantert banket gutta

Tor-Steinar Nastad Tangedal er redaktør for Gamer.no, som for øyeblikket har tre kvinnlige spilltestere i staben. Han er ikke overrasket over forumbrukernes spillfavoritter, ei heller at det finnes mange spillinteresserte jenter og kvinner. Han viser også til at det finnes internasjonale grupper som er beregnet på jentespillere, slik som GirlGamer.

– At veldig mange jenter liker dataspill er det ingen tvil om, selv om de fortsatt er i mindretall sammenlignet med gutta. Det er nok også i stor grad en myte at jenter kun spiller The Sims, My Horse Club og SingStar, sier Tangedal.

I flerspillerspill som Counter Strike, Starcraft eller World of Warcraft, er det vanlig å spille på lag i såkalte "klaner". De ivrigste spillerne møtes også til dyst i konkurranser.

– Det finnes en rekke gode spillere og jenteklaner som garantert ville banket gutta i konkurransespill. Faktisk kunne det vært interessant å se om vi har en etablert jentegjeng på forumet som tar akkurat den utfordringen, sier Tangedal videre.

Tar du utfordringen? Finn noen å spille med hos Gamer's Paradise

Gjør spillopplevelsen enda bedre

Enten du liker dataspill, konsollspill eller mobilspill kan Diskusjon.no være en nyttig kilde til informasjon. Kanskje du står fast på et brett og trenger råd om hvordan du kommer deg videre? Kanskje du ønsker noen å spille sammen med? Eller hva med å skryte hemningsløst av egne spillbragder – og faktisk få respons?

Tilbake til spill som jenter spiller: Her kan du delta i diskusjonen

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen