Solar-copter kan fly dit solstrålene er.
Teknofil
Solar-copter kan fly dit solstrålene er. (Bilde: DesignBoom)

Dette solpanelet kan fly i «evig» tid

Solar-copter samler inn solenergi som aldri før.

De fleste kjenner til at solcellepaneler genererer elektrisitet ved å høste inn energi fra solstråler. Vanligvis står slike paneler stille på bakken, og de mer avanserte kan i tillegg snu hodet og panelet etter sola i løpet av dagen.

Mens solcellepaneler også kan fungere uten direkte sollys, er det klart at de er mest effektive når sola står på sitt sterkeste. Derfor er det en utfordring med stasjonære paneler, og det har et knippe studenter fra England tenkt å gjøre noe med.

Hvor sola skinner

Sju masterstudenter ved Queen Mary University i London har nemlig skapt et flyvende solkraftverk – som de kaller Solar-copter. Hensikten med den flyvende dronen er å flytte solcellepaneler til områder hvor sola lyser sterkest.

Solar-copter er i tillegg selvforsynt, ettersom det tross alt høster inn masse solenergi i løpet av en dag.

Flere bruksområder

Å fungere som et kraftverk er ikke alt Solar-copter har å by på. Studentene ser for seg at dronen kan brukes til forskjellige gjøremål, men går ikke videre inn på detaljer om nøyaktig hva.

Det er likevel ikke vanskelig å forestille seg at dronen kan brukes som en reserveløsning hvis strømnettet bryter sammen midlertidig, eller som en liten forskningsstasjon oppe i lufta.

Ifølge gruppens Facebook-side er modellen på bildene en tidlig prototype, og de skal etter planen vise fram en enda mer avansert utgave på en kommende ingeniørkonferanse i England.

Se flere bilder av Solar-copter på Facebook.

(Kilder: DesignBoom via DVICE)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen