«BACtrack Skyn» holder styr på alkoholnivået ditt.
«BACtrack Skyn» holder styr på alkoholnivået ditt. (Bilde: BACtrack)

Dette smart-armbåndet forteller deg hvor full du er

«BACtrack Skyn» måler alkoholnivået i blodet i sanntid.

Smarte armbånd kommer i mange varianter, og produsenter finner stadig nye bruksområder for teknologien. Nyhetbyrået Reuters melder nå om et smartarmbånd som rett og slett kan fortelle deg hvor beruset du er.

Armbåndet heter «BACtrack Skyn» og havnet nylig i søkelyset etter at det ble tildelt hovedpremien på 200 000 dollar i en konkurranse i regi av amerikanske National Institutes of Health.

Elektrokjemiske sensorer

Produktet fungerer ved at det bruker spesielle elektrokjemiske sensorer til å fange opp etanol-molekyler som slippes ut gjennom huden til brukeren. Metoden sørger for kontinuerlig sanntidsmåling av alkoholnivået i blodet med høy presisjon og på en komfortabel måte.

Armbåndet har elektrokjemiske sensorer på undersiden.
Armbåndet har elektrokjemiske sensorer på undersiden. Foto: BACtrack

Armbåndet kommuniserer dataene til en mobiltelefon via Bluetooth-standarden. Meningen er at mobilapplikasjonen skal presentere informasjonen på en oversiktlig måte, og for eksempel sørge for at mobilen vibrerer dersom alkoholnivået nærmer seg bestemt grense.

Tilgjengelig senere i år

Tanken er at armbåndet kan brukes av politiet eller medisinsk personell, men det er tilsynelatende også meningen at vanlige forbrukere selv kan ha på seg seg armbåndet for å følge sitt eget alkoholforbruk. Alternativt kan også andre, for eksempel familiemedlemmer, få tilgang til informasjonen.

 «BACtrack Skyn» skal bli tilgjengelig i løpet av siste kvartal i år i et begrenset antall, og det er ennå usikkert om eller når produktet skal legges ut for salg for vanlige forbrukere. For alle som er interesserte går det an å legge igjen e-postadressen på hjemmesiden, hvor du også finner mer informasjon.

Under kan du se en presentasjonsvideo av produktet.

Dette er et annet uvanlig armbånd: Shock Clock vekker deg med et støt om morgenen »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen