Dette skjermkortet lar deg spille på seks skjermer

Dette skjermkortet lar deg spille på seks skjermer

Første mellomklassemodell fra AMD som gjør det uten tilbehør.

Powercolor har i dag lansert et skjermkort i mellomklassen, basert på den nye Radeon HD 7000-serien. Det kan drive seks skjermer direkte ut fra ett enkelt kort.

En av funksjonene AMD satser hardt på med den nye serien er Eyefinity, en teknologi som lar de fleste nye skjermkort spre bildet ut over seks store skjermer. For å få det til i praksis må du imidlertid kjøpe inn diverse bildesplittere og annet tilbehør.

Uten behov for tilbehør

Det trenger du imidlertid ikke til Powercolor sitt nye skjermkort, Radeon HD 7870 Eyefinity 6. Kortet er basert på et helt vanlig Radeon HD 7870-referansekort, men forskjellen er at det kommer med seks utganger av typen mini-DisplayPort.

Der kan du koble til seks individuelle skjermer som hver kan holde en oppløsning på maksimalt 2560 x 1600 piksler. Powercolor har også klemt på plass en egen kjøleløsning.

Utover akkurat dette er skjermkortet likt et tradisjonelt HD 7870-kort. Frekvensene er de samme, 1000 MHz i kjernen og 1200 MHz for de to gigabytene med GDDR 5-minne.

Om du skal spille over mange skjermer byr ikke et HD 7870-kort på unikt mye kraft, men det finnes ett alternativ. Asus har fått på plass en lignende løsning for toppmodellen Radeon HD 7970. Du kan få en god indikasjon på hvor mye ytelse som skiller de to i vår test av HD 7870.

Pris og tilgjengelighet for Powercolors nye kort her til lands er foreløpig ikke kjent

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen