Dette skjermkortet er spesiallaget for Mac Pro

Dette skjermkortet er spesiallaget for Mac Pro

Sapphire har laget en dedikert versjon.

Utvalget for skjermkort som passer i Mac Pro er ikke blant de beste, men nå kan Sapphire melde at de kommer med spesialkort for nettopp Apples arbeidsjern av en stasjonær maskin. HD 7950 Mac Edition er basert på AMDs Radeon HD 7950, men har et par detaljer som gjør at det skiller seg fra andre HD 7950-baserte skjermkort.

For det første er fargen annerledes enn andre kort, og i tillegg har den en egen fastvare som er spesialtilpasset Mac-er

Godt med utganger

Skjermkortet er spesifikasjonsmessig likt en vanlig versjon av HD 7950. Det kommer med 3 GB med GDDR5-minne, og skal ha en ytelse på 2,87 Tflops. Ellers er både Open GL 4.2 og Open CL 1.2 støttet direkte i maskinvare.

Av bildeutganger finner vi blant annet to mini DisplayPort-kontakter, som hver støtter en oppløsning på 3840 ganger 2160 bildepunkter i operativsystemet OS X. Kortet har også en HDMI 1.4a-port på 3 GHz, som også en oppløsning på 3840 ganger 2160 punkter.

Det har videre blitt plass til en DVI-port, som via en adapter også støtter VGA. Maksimal oppløsning på denne er på 2560 ganger 1600 punkter.

Fungerer også i andre maskiner

Kortet skal virke i Mac Pro-modeller fra 2010 og nyere. For at kortet skal kunne brukes må du ha et ledig PCIe x16-spor i maskinen din. Det følger med en overgang til to sekspins strømtilkoblinger.

Hvis du bare liker utseendet på kortet så kan det også fungere i vanlige Windows-maskiner. En egen bryter bytter mellom to ulike fastvarer, og dermed også støtten for ulike operativsystemer.

Vil du vite hvor godt Radeon HD 7950 er?
Les vår test av skjermkortet »

(Kilde: Pressemelding, Sapphire)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen