Dette skjermkortet er både luft- og vannkjølt
(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Dette skjermkortet er både luft- og vannkjølt

Asus slipper det rareste skjermkortet vi har sett på lenge.

Hardware.no/Taipei: Asus har nå sluppet et særdeles spesielt skjermkort. Det heter Poseidon, og du kan nemlig kjøle det med både vann og luft, eller bare en av delene om du vil .

ROG Poseidon kommer med en av de nye Nvidia GeForce GPU-ene under panseret, henholdsvis GeForce GTX 780 og GeForce GTX 770, og har en skikkelig hybridløsning for kjølingen.

Kjøler på både luft og vann

Både luft og vann skal kjøle ned denne.
Både luft og vann skal kjøle ned denne.Foto: Asus

Luftkjølingen er i utgangspunktet god nok, der viften blåser luft ned over en rekke kjøleribber. Viften er faktisk ganske spesiell, for det er en mellomting mellom en vanlig aksiell vifte, og en radiell. Det betyr at den sender luft rett ned på skjermkortet, og vinkelrett ut av baksiden av kabinettet. Ifølge Asus gir dette en ekstra god kjølekapasitet .

For enkelte er dette likevel ikke nok, og for det har Asus en plan. Da kan du enkelt koble skjermkortet til et eksisterende vannkjøliningsoppsett i maskinen din, via en vannblokk som allerede er montert på skjermkortet.

Ved å koble på en egen vannkjølingssløyfe lover Asus opptil 31 grader lavere temperatur på grafikkprosessoren, hvilket gir gode muligheter for overklokking. For de som er opptatt av det visuelle er det også en liten godbit. På siden av kortet vil det være en pulserende rød ROG-logo, som gir en snert av særpreg.

Pris eller tilgjengelighet her i Norge er foreløpig ikke kjent.

Asus har laget en rekke helsprøe skjermkort:
ROG ARES II er det råeste av dem alle »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen