HP kaller det verdens tynneste og letteste nettbrett-PC
(Bilde: HP')

HP kaller det verdens tynneste og letteste nettbrett-PC

I tillegg er den sertifisert for å tåle både slag og støt.

PC-giganten HP har nå avduket en ny modell i selskapets allerede store kolleksjon av nettbrett-PC-er i EliteBook-serien. Den nye modellen heter EliteBook x360 1020 G2 og er som andre maskiner i serien primært rettet mot næringslivet.

EliteBook x360 1020 G2 er en 12,5 tommer stor såkalt konverterbar PC, som altså betyr at skjermen kan vippes helt rundt slik at den kan brukes som et nettbrett.

Livvidden på den nye modellen ligger på kun 13,9 millimeter, mens vekten er på 1,13 kilogram, noe som gjør at HP utroper modellen til den letteste og tynneste konverterbare PC-en rettet mot næringslivet i verden. 

Tåler ekstra hard påkjenning

HP EliteBook x360 1020 G2
HP EliteBook x360 1020 G2 Foto: HP

I tillegg skal maskinen tåle harde forhold. Den skal nemlig være designet for å møte den såkalte MIL-STD 810G-standarden, som vanligvis innebærer motstandsdyktighet mot ekstreme temperaturer, kraftige støt, fall og vibrasjoner. HP skriver imidlertid med liten skrift at testingen fremdeles er underveis, så kanskje man skal ta denne sertifiseringen med en liten klype salt foreløpig.

Av andre spesifikasjoner kan maskinen fåes med enten full HD-oppløsning eller 4K-oppløsning, og den kan leveres med opptil Intel Core i7-7600U-prosessor, 16 GB minne og opptil 1 TB SSD. Batteriet skal holde opptil 15,5 timer under ideelle omstendigheter, og hurtiglading sørger for 50 prosent opplading på en halvtime.

Ellers har den to Thunderbolt 3/USB Type-C-porter, HDMI 1.4a-port, baklyst tastatur og høyttalere som er utviklet i samarbeid med danske Bang & Olufsen. EliteBook x360 1020 G2 skal bli tilgjengelig i USA i disse dager til en pris på 1380 dollar, men norsk pris og lanseringsdato foreligger ikke ennå.

Dell har også en tynn PC på gang: Her er den oppgraderte XPS 13 »

(Via Liliputing)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen