Asus ZenBook UX305.
Asus ZenBook UX305. (Bilde: argus/Shutterstock.com, Asus)

Dette skal være verdens tynneste 13-tommer

Asus' nye ZenBook-modell er spinkle saker.

Bærbare PC-er skal gjerne være både estetisk tiltalende og ikke minst enkle å dra med seg rundt for folk på farten. Det gjør at PC-produsentene er under stadig press for å gjøre de bærbare modellene sine både tynnere og lettere, og relativt hyppig settes det nye slankerekorder. 

I september i fjor stiftet vi bekjentskap med en ny bærbar PC fra Asus på IFA-messen i Berlin, nemlig ZenBook UX305, en meget spinkel og elegant sak. I en fersk pressemelding har Asus nå offisielt kunngjort lanseringen av PC-en.

Asus ZenBook UX305.
Asus ZenBook UX305. Foto: Asus

Skal være verdens tynneste

Det aller første som er verdt å merke seg med den nye modellen er nok tykkelsen. ZenBook UX305 måler kun 12,3 millimeter over midjen, noe som er tynt nok til at Asus kaller PC-en verdens tynneste 13,3-tommers laptop. Det betyr at den er 0,5 millimeter tynnere enn Lenovos «nettbrett-bærbare» Yoga 3 Pro, som Lenovo kalte verdens tynneste så sent som i oktober i fjor.

Dermed kan det altså se ut Asus faktisk har belegg for sin påstand. ZenBook UC305 har for øvrig også lav vekt og veier ikke mer enn høyst akseptable 1,2 kilogram. I tillegg står estetikken i høysetet, med komplett aluminiumsinnpakning og det Asus kaller et «raffinert og subtilt» utseende, noe vi for så vidt var enige i da vi prøvekjørte maskinen.

Under panseret byr ZenBook UX305 på en prosessor av typen Intel Core M 5Y10, som har en klokkefrekvens på opptil 2 GHz, som innebærer at maskinene er vifteløs og dermed stillegående. Den integrerte grafikkløsningen Intel HD 5300 og 8 GB minne er også på plass. Batteriet leverer 44 wattimer.

To skjermoppløsninger

Når det gjelder skjermoppløsningen kommer modellen i to utgaver; en med høyst brukbare 3200 x 1800 piksler og en versjon med vanlig, full HD-oppløsning på 1920 x 1080 piksler. Den mest høyoppløste utgaven kommer med en SSD på 256 GB, mens HD-versjonen leveres med 128 GB. Begge kommer med tre USB 3.0-porter og Bluetooth 4.0.

Den høyoppløste utgaven av PC-en har ifølge Prisguide en pris på 8995 kroner og skal lanseres den 30. januar. Det er ennå uvisst når HD-utgaven kommer i butikkene og hva den vil koste.

LG lanserte nettopp verdens letteste 14-tommer: Den veier bare 980 gram »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen