Den nye, kvikke kameradronen Teal.
Den nye, kvikke kameradronen Teal. (Bilde: Skjermdump/YouTube)

Dette skal være verdens raskeste kameradrone for forbrukere

«Teal» freser avgårde i 113 kilometer i timen og filmer i 4K-oppløsning.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Kameradroner kommer i stadig nye og mer avanserte varianter, og nå har det dukket opp en spennende modell fra et ennå ukjent selskap. Teal Drones' første kameradrone skal være intet mindre enn verdens raskeste forbrukermodell.

Dronen bærer samme navn som selskapet bak, altså Teal, og skal ha en toppfart på rundt 113 kilometer i timen. Hvorvidt dette faktisk gjør den til den kjappeste på planeten får vi ta produsentens ord på.

4K-oppløsning

I tillegg til den høye farten har dronen også et brukbart kamera. Den kan nemlig ta opp video i 4K-oppløsning, men da riktignok kun med en bildefrekvens på 24 bilder per sekund. 1080p-oppløsning går med 30 bilder per sekund, og om man nøyer seg med 720p får man 60 bilder i sekundet.

Foto: Teal Drones

Stillbilder tas med en oppløsning på 13 megapiksler, og kameraet har ellers elektronisk bildestabilisering og kan direktestrømme video i 720p-oppløsning. Dronen har 16 GB intern lagringsplass og støtte for mikroSD-kort.

Ellers er det verdt å merke seg at Teal skilter med Nvidias kraftige TX1-brikke på innsiden, som skal dronen en rekke smarte egenskaper som for eksempel bildegjenkjenning, autonom flyvning, maskinlæring, automatisk landing og «følg etter»-funksjon.

11 000 kroner i USA

Designmessig ser dronen relativt konvensjonell ut og har fire rotorer. Den er laget av karbonforsterket plast og måler 26,1 centimeter diagonalt. Vekten er på 730 gram, og flytiden skal ligge på opptil 20 minutter.

Teal har en amerikansk pris på 1300 dollar, cirka 11 000 kroner. Dronen er foreløpig kun tilgjengelig i USA, men produsenten skriver på hjemmesiden at de har planer om å sende internasjonalt tidlig neste år. Under kan du se en introduksjonsvideo av den kvikke krabaten.

Har du lyst til å prøve å bygge en drone fra bunnen av? Det er faktisk ikke så vanskelig som du tror »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen