Axis Vidius.
Axis Vidius. (Bilde: AxisDrones)

Denne får plass i håndflaten din

Verdens minste kameradrone som takler direkteoverføring av video.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Kameradroner finnes i mange ulike varianter tilpasset forskjellige behov. Om du av en eller annen grunn skulle ha behov for en ekstra kompakt kameradrone finnes det nå et nytt alternativ. Det melder blant andre australske Gizmodo.

Den nye dronen heter Axis Vidius og beskrives av produsenten som verdens minste FPV-drone (first person view), det vil si en drone som er i stand til sanntids-videooverføring.

Kan styres med mobil eller nettbrett

Hvorvidt dette faktisk stemmer er uvisst, men med ytre mål på bare 4,3 cm x 4,3 cm x 2,5 cm får dronen plass i håndflaten og er dermed definitvt blant de aller mest kompakte på markedet.

Axis Vidius.
Axis Vidius. Foto: AxisDrones

Inn i denne lille tassen har man altså stappet et kamera. Dette tar både video, som du kan følge med på i sanntid, og stillbilder med en oppløsning på 420p. Dronen kan styres enten med en medfølgende håndkontroll, eller en Android- eller iOS-basert enhet.

En av begrensningene til dronen er naturlig nok batteritid. På innsiden sitter et batteri med en kapasitet på kun 150 mAh, og dette skal ifølge produsenten være nok til 5-7 minutters flytid med 20 minutters oppladning via USB.

LED-lys

Videre byr produktet på seksaksers stabilisering og tre forhåndsinnstilte fartsnivåer. Fargede LED-lys for flyvning i mørket er også på plass. Dronen er lagt ut for forhåndsbestilling til en pris på 75 dollar, cirka 660 kroner, pluss moms og frakt.

Produsenten sender til flere europeiske land, blant annet Finland og Sverige. Norge er ikke i skrivende stund på listen, men det ikke umulig at det vil endre seg. Mer informasjon finner du på produktsiden.

Dronene utvikles stadig: Nå har det dukket opp en ny drivstoffløsning som kan gi dronene mye lengre flytid »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen