Dette skal være spesifikasjonene til AMDs nye Kaveri-prosessorer
(Bilde: iStock, 4114034)

Dette skal være spesifikasjonene til AMDs nye Kaveri-prosessorer

Ny informasjon lekker på nett.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

AMDs nye prosessorfamilie, Kaveri, skal etter alt å dømme bli lansert den 14. januar neste år. Men allerede nå begynner stadig flere brikker å falle på plass, og de nyeste lekkasjene på nett viser hvilke spesifikasjoner de nye prosessorene til selskapet vil få, skriver Sweclockers.

Det er en del ting som allerede er kjent rundt selskapet nye A10-7850K-modell, blant annet at den skal være cirka 20 prosent kraftigere enn dagens Richland-modell

Lavere prosessorfrekvens

Den nye toppmodellen vil kjøre selskapets nye Steamroller-arkitektur, der du har fire kjerner med en basefrekvens på 3,7 GHz. Ved bruk av en turbofunksjon vil denne frekvensen økes til maksimalt 4,0 GHz, noe som er litt lavere enn de 4,4 GHz dagens A10-6800K klarer. 

Det er også innebygget grafikk på denne nye toppmodellen fra AMD, der frekvensen til grafikkdelen er oppgitt til 720 MHz. Den har også støtte for DDR3-minne med en frekvens på 2133 MHz, samt at den får både HSA og Trueaudio.

Videre får det nye flaggskipet 2 x 2MB med L2-cache, og antall streamprosessorer har økt fra 384 på den nåværende Richland-modellen, til 512 på den kommende Kaveri-prosessoren.

Får en lillebror

Det vil også angivelig komme en mindre modell i samme Kaveri-serie. A10-7700K heter denne modellen, som etter alle solemerker skal erstatte dagens A10-6600K. Det er ikke oppgitt hvilken frekvens prosessoren får, annet enn at turbomodusen er oppgitt til 3,8 GHz. 

Den største forskjellen på denne modellen og storebror A10-7850K er antall streamprosessorer. For her må lillebror nøye seg meg samme antall streamprosessorer som dagens A10-6800K, nemlig 384 stykker totalt. 

Ellers er 7850K og 7700K identiske, med samme grafikkfrekvens, minnestøtte, HSA og Trueaudio. Begge modellene får også en mindre strømforbruk en dagens Richland-modeller, med en TDP på cirka 95 watt.

AMD har nylig sluppet en rekke nye skjermkort
Les vår test av den nye toppmodellen Radeon R9 290X »

(Kilde: Sweclockers

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen