Dette er det nye, lekkede bildet som kanskje viser den nye Nokia-telefonen. Merk at utgaven i bakgrunnen kjører Windows.
Rykte
Dette er det nye, lekkede bildet som kanskje viser den nye Nokia-telefonen. Merk at utgaven i bakgrunnen kjører Windows. (Bilde: GSMArena)

Dette skal være Nokias comeback som mobil-produsent

Nytt bilde av «Nokia C1» har dukket opp, men hvor troverdig er det?

Nokia-telefoner er noe vi nå først og fremst og forbinder med Microsoft, etter at selskapet kjøpte opp Nokias mobilavdeling i 2013. Det som var igjen av Nokia etter oppkjøpet har imidlertid signalisert at de skal begynne å produsere egne, Android-baserte mobiltelefoner igjen, i form av en modell foreløpig kalt Nokia C1.

Nå rapporterer nettstedet GSMArena at det har dukket opp et nytt bilde av det som skal forestille Nokia C1, dog uten noen som helst spesifikasjoner.

Både Android og Windows?

Bildet er det siste av en serie bilder som angivelig viser telefonen, og heller ikke denne gangen kan det på noe måte bekreftes at det faktisk er den nye Nokia-telefonen vi ser, selv om dette altså hevdes av den ukjente personen som er opphavet til bildet.

Av mobile enheter har Nokia hittil kun lansert nettbrettet N1 etter Microsoft-oppkjøpet.
Av mobile enheter har Nokia hittil kun lansert nettbrettet N1 etter Microsoft-oppkjøpet. Foto: Nokia

Det spesielle med den nye lekkasjen er at bildet viser to ulike versjoner av telefonen, hvorav den ene tilsynelatende kjører Android og den andre kjører mobilversjonen av Windows 10.

Har bekreftet mobil-satsing

Hittil er det ingenting som har antydet at Nokia ønsker å satse på Windows Phone-plattformen. Alle rykter så langt tilsier at det er Android selskapet vil utstyre sine nye enheter med, akkurat som de gjorde med sitt nye nettbrett Nokia N1. Dette bidrar muligens til å svekke troverdigheten til den nye lekkasjen.

Nokia har imidlertid gjort det klart at de faktisk skal begynne å lage mobiler igjen. Som GSMArena meldte i sommer har selveste Nokia-sjefen selv, Rajeev Suri, bekrefetet at selskapet skal lansere mobiltelefoner i løpet av 2016. Suri kunne på det tidspunktet også avsløre at selskapet kun vil designe mobilene selv, men overlate selve produksjonen til maskinvare-partnere.

Ennå må vi nok altså vente en stund for å få klarhet i hva det er Nokia faktisk planlegger. 

Vi har testet Nokias første nettbrett etter Microsoft-oppkjøpet: Nokia N1 er et spennende produkt »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen