Slik skal Huawei Mate 9 se ut, ifølge lekkasjen.
Slik skal Huawei Mate 9 se ut, ifølge lekkasjen. (Bilde: Weibo)

Huaweis neste toppmodell kan ha lekket – 6 GB minne og 256 GB lagringsplass

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Etter Huaweis seneste toppmodell Mate 8, som vi ga 9 av 10 mulig poeng i vår test i januar, har det vært ganske stille rundt oppfølgeren, og heller ikke IFA-messen denne måneden bød på nyheter. Nå kan blant andre GSMArena  imidlertid melde om en aldri så liten lekkasje om Huawei Mate 9. 

Lekkasjen, som først dukket opp på det kinesiske mikrobloggnettstedet Weibo, kommer i form av det som ser ut som en offisiell plakat av Huaweis nye flaggskip. Plakaten har blitt lagt på Twitter.

6 GB minne og 256 GB lagringsplass

Ifølge plakaten skal Huawei Mate 9 komme i tre varianter. Den rimeligste får 4 GB minne og 64 GB lagringsplass. I midten finner vi en utgave med 4 GB minne og 128 GB lagringsplass, mens den heftigste versjonen utstyres med solide 6 GB minne og 256 GB lagringsplass.

Dette er i så fall en solid oppgradering fra Mate 8, som kom med maksimalt 4 GB minne og 128 GB lagringsplass. Lekkasjen kan også avsløre at mobilen kommer i fargealternativene hvit, sort, gull, grå og brun. 

Mate 9 kommer i tre utgaver, hvorav den heftigste byr på solide spesifikasjoner.
Mate 9 kommer i tre utgaver, hvorav den heftigste byr på solide spesifikasjoner. Foto: Weibo

Dobbeltkamera

Ikke minst kommer det tydelig frem av det lekkede bildet at Mate 9 får et dobbeltkamera på baksiden, akkurat som på Huawei-modellen P9. I likhet med Mate 8 befinner det seg ellers en fingeravtrykkleser på baksiden, og telefonen har som før metallinnpakning.

Utover dette har tidligere opplysninger fra ytelsestester indikert at Mate 9 får en ny Kirin 960-brikke på 2,6 GHz og 6-tommers skjerm med 1080p-oppløsning.

Den seneste lekkasjen avslører for øvrig også de kinesiske prisene, som ligger på 3200, 3900 og 4700 yuan for henholdsvis 4 GB/64 GB-, 4 GB/128 GB- og 6 GB/256 GB-versjonene. Dette tilsvarer cirka 3900, 4700 og 5700 kroner.  Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

En annen kinesisk mobilprodusent slapp også en ny mobil nylig: Xiaomi Mi 5s er ganske heftige saker »

(Via 9to5google)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen