Dette skal være datoen Apple lanserer Mavericks  

Apple er klare til å gi fra seg sitt nye hjertebarn for Mac.

Forrige uke gikk Apples nye hjertebarn OSX Mavericks til gull. Dette betød at det California-baserte teknologiselskapet mente at deres nye operativsystemet var ferdigutviklet. Noen eksakt dato for lansering har vi likevel ikke hørt noe om, men nå ringer varselbjellene.

Som kjent lanserte selskapet akkurat nye telefoner, men i følge All Things Digital planlegger Apple allerede nå en ny begivenhet som etter ryktene skal finne sted den 22 oktober. Det er stor sannsynlighet for at turen denne gangen har kommet til operativsystemet Mavericks.

Mye spennende i Mavericks

Når Google Chrome dekker over App Store, synker prosessorbruken fra over 10 prosent til 3,5 prosent.
Når Google Chrome dekker over App Store, synker prosessorbruken fra over 10 prosent til 3,5 prosent som en konsekvens av App NapFoto: Hardware.no

Blant nyhetene i Mavericks (Ekstra) finner du blant annet App Nap, som legger applikasjoner du ikke bruker i dvale for å spare strøm. Videre skal maskiner med det nye operativsystemet innabords våkne lynraskt fra sovemodus – faktisk raskere enn du klarer å vippe opp skjermen.

Strømsparing og effektivisering står høyt på listen i Mavericks. I tillegg kommer nemlig funksjoner som skal samordne de mange hundre småprosessene som til en hver tid skjer på maskinen din, slik at de kjører samtidig. Dette skal la maskinen hvile uforstyrret i lengre perioder av gangen.

Om du har en eldre Mac kan Mavericks også være godt nytt for deg. Komprimering av innholdet i maskinens minne er en ny funksjon, som trolig er innført som en konsekvens av at det stadig blir vanskeligere og vanskeligere å oppgradere minnet i mange Mac-er.

Det er imidlertid ikke bare under panseret at Apple har pusset opp operativsystemet, det kommer også med en rekke spennende funksjoner. Skikkelig flerskjerm-modi er på plass, sammen med en ny kalender, karttjeneste, ny Safari og 196 andre små og store oppgraderinger.

Også Mac-lansering

Sammen med Mavericks-lanseringen ville det passe perfekt for Apple å oppdaterte sin Mac-portofølje, noe ryktebørsen vil ha det til at selskapet skal gjøre. 

Det er da kanskje MacBook Pro Retina som står først i køen, men det er også knyttet stor spenning til om vi får høre noe nytt om Apples Mac Pro, som ble presenterte under WWDC-konferansen i sommer. 

Det er nå 238 dager siden MacBook Pro Retina er oppgradert, men i følge ryktene kan ventetiden bli verdt det. Dens lillebror, MacBook Pro står det ennå verre til med. Hele 485 dager er det nemlig siden du sist kunne kjøpe en flunkende ny bærbar av denne typen.

Apple er ikke alene om å rulle ut ny programvare i disse dager:
Her er nyhetene i kommende Windows 8.1 »

(Kilde: All Things Digital)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen