Dette skal være Canons beste kompakt noensinne
(Bilde: Canon)

Dette skal være Canons beste kompakt noensinne

Har lansert et nytt flaggskip.

Parallelt med at Canon i dag lanserte sin nye speilrefleks EOS 1200D, kunne de også dra sløret av et meget spennende kompaktkamera: PowerShot G1 X Mark II. Selskapet hevder selv at det skal ha den beste bildekvaliteten de noen sinne har bakt inn i et kompaktkamera. 

Huset er bygget i rustfritt stål, kledd av en aluminiumsoverflate med gummi på grepspunktet, og det er myntet på både profesjonelle fotografer og erfarne amatører.

Liten dybdeskarphet

I hjertet av kameraet sitter det en bildebrikke med 12,8 megapiksler i 3:2-format, og 13,1 megapiksler i 4:3-format. CMOS-sensoren har 1,5x i cropfaktor, og er av størrelsen vi vanligvis ser i en speilrefleks. Canon hevder det vil gi en dybdeskarphet som kan sammenlignes med sensoren til en speilrefleks i APS-C-format. Det skal passe godt for makrofotografering, og nærgrensen skal samtidig ligge på fem centimeter.

Satt opp mot PowerShot G16 skal G1 Mark II ha en mer lyssensitiv sensor, slik at du kan ta klarere bilder ved lavere ISO i mørket.

På huset sitter det et 24 – 120 mm objektiv, altså 5 ganger optisk zoom, med en blenderåpning som strekker seg fra f/2.0 ved 24 millimeter til f/3.9 ved 120 millimeter. Zoomen kan videre dobles digitalt.

Kameraet har videre fått Canons nyeste bildeprosessor, DIGIC 6. Den er naturlig nok raskere enn forgjengeren DIGIC 5, men gjør det også mulig for G1 Mark II å ta opp video i full HD med 30 bilder i sekundet.

31 fokuspunkter

G1 Mark II har videre 31 fokuspunkter, noe som betyr at mer eller mindre hele bildet er dekket av punkter du kan sette fokuset til. To ringer på objektiver lar deg kontrollere fokuspunktet både trinnvis og kontinuerlig, samt zoom, lukkertid eller blender.

Kameraet kan betjenes via tre tommer stor berøringsskjerm, og om du vil spytte inn noen ekstra kroner kan du kjøpe en elektronisk søker som tilleggsutstyr.

Innebygget er imidlertid både Wi-Fi og NFC, slik at du enklere kan dele bilder eller fjernstyre kameraet.

Nøyaktig når G1 Mark II blir tilgjengelig i butikken er ikke kjent, men prisen er i satt til rundt 8000 kroner. Sett opp et prisvarsel her, så får du beskjed når det er tilgjengelig.

Er du på utkikk etter en heftigere speilrefleks?
Da bør du kikke på Canon EOS 70D »

(Bilde: Canon)
(Bilde: Canon)
(Bilde: Canon)
(Bilde: Canon)
(Bilde: Canon)
(Bilde: Canon)
(Bilde: Canon)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen