«Dark Wallet» skal redde Bitcoin

Teknofil Dette skal redde Bitcoin

(Bilde: Defense Distributed / YouTube)

«Dark Wallet» skal redde Bitcoin

Mannen bak 3D-printet våpen samler inn penger til nytt prosjekt.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Cody Wilson ble verdensberømt da selskapet hans, Defense Distributed, skapte et 3D-printet våpen. Nå vender den kontroversielle amerikaneren tilbake, og denne gangen for å skape blest om Bitcoin.

Sammen med en rekke andre ønsker Wilson at den digitale valutaen skal forbli sikker og anonym – og følgelig utenfor myndighetenes kontroll. Derfor lanseres «Bitcoin Dark Wallet», et system som trekker Bitcoin tilbake til sine røtter.

Blander sammen pengene

Dark Wallet er i hovedsak et program som lagrer, sender og mottar Bitcoin-enheter – pent dandert med ekstra sikkerhetsmekanismer.

Blant mekanismene er en protokoll kalt «trustless mixing». Denne metoden lar Bitcoin-brukere blande digitale mynter i én gedigen pott, før de blir kodet inn i valutaens offentlige restbok. Dermed skal det være umulig å utpeke og spionere på individuelle aktører.

Mer oppmerksomhet

Bitcoin har tiltrukket seg stadig mer oppmerksomhet de siste årene, og da spesielt fra styresmakter som ønsker å kontrollere transaksjoner og handel.

Bitcoin Dark Wallet er lansert på folkefinansieringsnettstedet Indiegogo, hvor målet er å samle inn 50 000 dollar (cirka 300 000 kroner) innen 15. desember. Programmet er ventet å bli lansert i begynnelsen av 2014.

Flere er kritiske etter vellykket testing:
Ønsker å forby 3D-printing av våpen »

(Kilder: Forbes via The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen