(Bilde: Humans Invent / Vimeo)

Dette Sharp-nettbrettet tåler kniver

Chop-Syc kan være din neste bestevenn på kjøkkenet.

Mens kontoret og TV-stua har blitt berikt de siste årene med stadig «smartere» (les: Internett-tilknyttede) enheter, har kjøkkenet mer eller mindre stått på stedet hvil. Det finnes riktig nok én og annen smart kaffetrakter, men i det store og hele er ikke kjøkkenet spesielt interaktivt – ennå.

Dette særegne produktet fra Sharp kan derimot endre på tingenes tilstand. Chop-Syc er et digert nettbrett med ripesikker skjerm og innebygd vekt, og skal følgelig fungere som skjærebrett, oppskriftbok og vektenhet.

Vant konkurranse

Ideen bak Chop-Syc stammer fra Siobhan Andrews, som vant en konkurranse om å bli en lønnet praktikant hos selskapets britiske avdeling. Firmaet ble imponert over Chop-Syc, som de mente var både kreativt og praktisk gjennomførbart på et par måneder.

Siden seieren har Andrews jobbet i ett med å utvikle det unike nettbrettet, som har en treramme for å forhindre søl på kjøkkenbenken og trådløs lading – slik at faren for elektrisk støt blir redusert.

Alt-i-ett

Her har du altså det meste i ett. Du kan kutte opp ingredienser på overflaten av nettbrettet, samtidig som du følger oppskriften på skjermen. Måling av vekt og for eksempel mengde av antall spaghetti kan også gjøres enkelt via grensesnittet, og det samme kan utregninger og skalering av posjoner.

Chop-Syc er bare en prototype inntil videre, men Sharp er optimistiske og tror produktet kan komme på markedet til slutt.

En annen imponerende fjøl:
Sharp slipper sylskarpt superbrett »

(Kilde: Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen