Dette området har verdens raskeste Internett
(Bilde: leungchopan/Shutterstock)

Dette området har verdens raskeste Internett

Og Norge kommer bare dårligere og dårligere ut.

Det amerikanske Internett-selskapet Akamai Technologies, som blant annet jobber med å utarbeide detaljert Internett-statistikk, har nå lagt frem tallene for andre kvartal.

Statistikken publiseres i den såkalte «State of the Internet»-rapporten og måler blant annet den gjennomsnittlige Internett-hastigheten til verdens nasjoner. På dette området er det ikke uventet asiaterne som fremdeles troner på toppen, mens Norge faller på listen.

Hong Kong ennå best

Som en nyttig referanse ligger den globale, gjennomsnittlige topphastigheten nå på 18,9 Mbps, noe som er svak forbedring på 0,1 prosent sammenlignet med forrige kvartal. I forhold til samme kvartal i fjor steg den derimot med solide 17 prosent, noe som er en markant forbedring.

Høyt over dette globale tallet ruver Hong Kong, som i likhet med tidligere inntar førsteplassen i verden, med en gjennomsnittlig topphastighet på imponerende 65,1 Mbps. Andreplassen har Sør-Korea, med 53,3 Mbps, og Japan følger etter med 48,8 Mbps.

I europeisk sammenheng er det, kanskje noe overraskende, Romania som ligger øverst. Det øst-europeiske landet kan skilte med en topphastighet på 47,5 Mbps, noe som holder til en global fjerdeplass.

Norge faller

Norge står det ikke fullt så bra til med. Med en gjennomsnittlig topphastighet på 28,7 Mbps ligger vi marginalt høyere enn i forrige kvartal, men faller likevel fem plasser på den globale listen, fra 32. plass til 37. plass.

Til sammenligning ligger våre svenske naboer på 20. plass globalt, med 33,7 Mbps. Danmark ligger også over Norge, med 29,9 Mbps og 32. plass.

Dersom man ser på tallene for den generelle gjennomsnittshastigheten, altså ikke topphastigheten, klatrer Norge til 21. plass, med 7,4 Mbps. Også her ligger nabolandene foran, med 8,4 Mbps for Sverige og 8,1 Mbps for Danmark.

Under kan du se de globale topp ti-listene for gjennomsnittshastighet og gjennomsnittlig topphastighet. Hele «State of the Internet»-rapporten til Akamai Technologies kan du lese her.

Den nye regjeringen kan løfte Norge betraktelig på denne listen:
Planen er å gi hele Norge 100 Mbps »

Foto: Akamai Technologies
Foto: Akamai Technologies

(via Redorbit)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen