Slik ser grensesnittet til tjenesten ut.
Slik ser grensesnittet til tjenesten ut. (Bilde: Skjermdump)

Denne Netflix-nettsiden er bedre enn originalen

Nytt «mottiltak» mot Netflix' blokkeringspraksis.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den kjente videostrømmetjenesten Netflix har begynt å slå hardere ned på «omveiene» rundt regionsblokkeringen, som først og fremst innebærer VPN-bruk, men Internett er som kjent vanskelig å kue. Nå melder TorrentFreak  om en ny tjeneste rettet mot dem som insisterer på å «jukse».  

Den nye tjenesten heter «unofficial Netflix online Global Search» og lar brukere søke etter Netflix-innhold på tvers av samtlige landegrenser.

Detaljert søkefunksjon

Tjenesten er, som navnet antyder, høyst uoffisiell og lar deg foreta søk etter filmer og TV-serier etter en rekke ulike kriterier. Blant disse er tittel, skuespillernavn, sjanger, språk og poengsum hos filmdatabasen Internet Movie Database.

Ved å foreta et søk får man deretter se hvilke regioner den aktuelle filmen eller serien er tilgjengelig i, noe som igjen kan brukes til å eventuelt rekonfigurere VPN-en sin slik at man får tilgang til det man er ute etter.

I så måte bidrar tjenesten faktisk også med forslag til hvilke VPN-tjenester som kan benyttes til å få tilgang til den aktuelle filmen eller TV-serien. Søkefunksjonen oppdateres visstnok daglig.

For å få noe ut av tjenesten trenger du dette: 
Guide: Slik får du tilgang til amerikansk Netflix »

Slik vises filmene man søker etter.
Slik vises filmene man søker etter. Foto: Skjermdump

– Vanlig TV er dødt

Mannen bak tjenesten utviklet den i første omgang for seg selv, men gjorde den senere tilgjengelig for alle, noe som skjedde så tidlig som i mai i fjor. Han fortalte overfor TorrentFreak at han mener regionssperrene er et resultat av den gammeldagse TV-løsningen som trolig snart er en saga blott.

– Tradisjonelle medieløsninger som kabel, satelitt og jordbundet TV er dødt, men de har ikke forstått det ennå. De holder fast ved de lukrative, kommersielle modellene som de elsker, men som forbrukere hater. De har nok penger til å kjøpe opp rettighetene til innhold, noe som gjør regionssperrene nødvendige, sa utvikleren til TorrentFreak.

Han mener at dette bil endre seg etter hvert som stadig flere går over til tjenester som Netflix, som opererer med moderate priser og setter brukere i stand til å se TV på sine egne premisser.

Netflix gjør det utvilsomt bra for tiden: Tjenesten har nå 75 millioner brukee og vokser stadig »

(Via Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen