Nettbrettet ePad Femme har apper for yoga og slanking. (Bilde: iStock/18190590, Eurostar)

Dette nettbrettet skal være «enkelt nok for kvinner»

Arabisk selskap mener at ePad Femme er midt i blinken for damene.

På den arabiske halvøya får kvinner nå muligheten til å skaffe seg et nettbrett som er skreddersydd for dem. Det er i alle fall tanken bak ePad Femme, som kommer med forhåndsinstallerte apper om yoga, matlaging og andre stereotypiske kvinneaktiviteter.

– Det er en perfekt dings for kvinner som kanskje syns det er vanskelig å laste ned apper, sier Mani Nair til Jerusalem Post. Han er visepresident for markedsføring i det Dubai-baserte selskapet Eurostar, som står bak det som kalles «verdens første nettbrett lagd spesielt for kvinner».

ePad Femme har en skjerm på 8 tommer, kjører på Android 4.0 Ice Cream Sandwich og har en lagringskapasitet på 16 GB. Det nevnes at nettbrettet kommer i en lyserosa versjon, men bildene viser kun en svart utgave.

– Ikke diskriminerende

Et feminint apputvalg på ePad Femme.
Et feminint apputvalg på ePad Femme.Foto: Eurostar

Mani Nair avviser at ePad Femme er kvinnediskriminerende, og hevder at det hele er ment å gjøre brukeropplevelsen enklere for en spesifikk kundegruppe.

– Enten det er snakk om Google eller resten av Internett, er det et hav av informasjon tilgjengelig. Eurostar fokuserer på å forhåndsinstallere apper, noe som skal gjøre det enklere for brukeren å kjøpe dingsen og ha alt klart, forklarer han.

Fra før har Eurostar dedikerte nettbrett for spillere (med 1500 spill forhåndsinstallert), barn og tenåringer. Ved siden av apper for parfyme, klesstørrelse og matoppskrifter, kommer ePad Femme også utstyrt med vanlige apper som Facebook, Skype og YouTube.

Arabiske kvinner kan teknologi

Den saudiarabiske feministbloggeren Eman al-Nafjan mener derimot at Eurostar har bommet totalt på kundegruppen med ePad Femme.

Ifølge henne er kvinner i golfstatene flinke til å hanskes med teknologi, ettersom de ikke har noe annet å drive med:

– Det er mye mindre å gjøre her enn i Vesten, sier hun ifølge Jerusalem Post. – Du møter bare folk du er i familie med, studerer med eller jobber med.

På grunn av dette tilbringer arabiske kvinner mye av tiden hjemme med ulike duppeditter på Internett. Videre er arabiske kvinner velutdannet, og det uteksamineres flere kvinner enn menn i golfstatene. Likevel befinner bare 20 prosent av dem seg i arbeid, ettersom kultur og religion setter hindere.

– Det har alltid vært spesialbøker for kvinner for sex, hvordan man skal behage ektemannen sin og hva slags mat man bør lage til ham. Dette er bare bruk av teknologi til akkurat det samme, sier Eman al-Nafjan.

ePad Femme koster 190 dollar (i underkant av 1100 kroner), og Eurostar har foreløpig solgt over 7000 eksemplarer av nettbrettet i Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater.

Dette er ikke den eneste rare nettbrettnyheten i det siste:
Telenor solgte 700 nettbrett til én krone »

(Kilder: Jerusalem Post via Ars Technica og ComON)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen