Samsungs nye nettbrett skal tåle det meste
(Bilde: Kritchanut/Shutterstock.com, Samsung)

Samsungs nye nettbrett skal tåle det meste

Vann, støv og tøffe temperaturer er ingen sak for Galaxy Tab Active, hevder Samsung.

Jo mer avanserte våre uunnværlige, digitale enheter blir, jo mer forsiktig må man gjerne være dersom man skal bringe dupedittene utenfor hjemmets lune favn. Da er det jo greit å vite at det designes elektronikk som skal tåle litt hardere påkjenninger enn gjennomsnittet.

På mobilfronten finnes det allerede mange modeller som er laget for å tåle en trøkk, men blant nettbrett er utvalget muligens noe mer glissent. Nå slår Samsung et slag for hardføre nettbrett, med sin nye modell Galaxy Tab Active.

Foto: Samsung

Tåler vann, støv og tøffe temperaturer

I likhet med den nye tøffingversjonen av mobiltelefonen Galaxy S5, som også har fått tilnavnet Active, blir dette altså en såkalt IP67-klassifisert krabat.

Det innebærer at nettbrettet har komplett beskyttelse mot støvgjennomtregning. I tillegg er modellen vanntett ned til en dybde på én meter i hele 30 minutter, og den er også støt- og fallsikker.

Verken vinterlige eller glohete omgivelser skal heller by på problemer. Modellen takler visstnok temperaturer helt ned til minus 20 grader i den ene enden av skalaen, og helt opp til 60 plussgrader i den andre.

4g eller Wi-Fi

Av andre tekniske spesifikasjoner kommer nettbrettet med en prosessor av typen Qualcomm APQ 8026 på 1,2 GHz, 16 GB lagringsplass som kan utvides til 64 GB via mikro-SD-kort og en batteritid på mellom 8 og 10 timer.

Når det gjelder trådløs tilkobling leveres nettbrettet enten med Wi-Fi eller 4G. Den veiledende utsalgsprisen for førstnevnte utgave ligger på 3800 kroner, mens 4G-versjonen ligger på 4800 kroner.

Er du på utkikk etter en skikkelig mobil-hardhaus? Norskutviklede Impact X kan brukes i eksplosjonsfarlige omgivelser »

(Kilde: Pressemelding, Samsung)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen