Dette nettbrettet skal levere skikkelig gromlyd
(Bilde: Eliks/Shutterstock.com, LEnovo)

Dette nettbrettet skal levere skikkelig gromlyd

Lenovos nye Tab 2 kommer med innebygget lydplanke.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Kinesiske Lenovo er blant dem som hittil ikke har gjort seg så fryktelig bemerket på den pågående mobilmessen MWC i Barcelona. I en fersk pressemelding har selskapet imidlertid nå dratt en kanin opp av hatten som i alle fall skulle vekke interessen til lydfantastene, nemlig et nytt medlem i Lenovos nettbrettserie Tab.

Det nye nettbrettet har fått navnet Tab 2 A10-70, og får som navnet antyder en skjermstørrelse på 10,1 tommer med full HD-oppløsning på 1920 x 1080 piksler og 10 berøringspunkter. På den visuelle siden er det altså ingenting spesielt med nettbrettet, men på lydsiden har Lenovo utstyrt produktet med den såkalte Dolby Atmos-teknologien.

Har egen lydplanke og Dolby Atmos

Lenovo Tab 2 A10-70.
Lenovo Tab 2 A10-70. Foto: Lenovo

Dolby Atmos er en relativt ny og avansert surroundlyd-standard som blant annet er blitt tatt i bruk i kinoer, og ifølge Lenovo er Tab 2 A10-70 det første 10-tommers nettbrettet som bruker denne teknologien. For å utnytte Atmos-teknologien har Lenovo bygget inn en egen lydplanke i nettbrettet med flere høyttalere som skal sørge for god og fyldig lyd til filmer og annen medieavpilling.

Ellers kommer nettbrettet med et frontkamera på 5 megapiksler og et bakkamera på 8 megapiksler. Batteriet er på 7000 milliamperetimer, som ifølge Lenovo skal holde til 15,5 timer ved «blandet» bruk. Selskapet opplyser imidlertid at dette tallet er basert på simuleringer, og må dermed kanskje tas med en liten klype salt. 

Dette har tilsynelatende heller ikke gått på bekostning av tykkelsen, da nettbrettet kun måler 8,9 millimeter over livet, og har en vekt på heller ikke avskrekkende 509 gram. Av andre tekniske spesifikasjoner kommer nettbrettet med en firekjerners MediaTek-prosessor på 1,5 GHz, 2 GB minne og 16 GM lagringsplass som kan utvides til 64 GB med et mikro-SD-kort. Produktet kan fåes både med vanlig Wi-Fi og en utgave med 4G LTE-standarden.

Slipper også ny 8-tommer

Lenovo har for øvrig også avduket en 8-tommersutgave, kalt Tab 2 A8. Dette får en firekjerners MediaTek-prosessor på 1,3 GHz, 1 GB minne, og 8 eller 16 GB lagringsplass som kan utvides til 32 GM via mikro-SD. Denne modellen har ellers et frontkamera på 2 megapiksler og et bakkamera på 5 megapiksler.

Batteriet er på 4290 milliamperetimer, som ifølge Lenovo skal holde opptil 8 timer. Nettbrettet har en tykkelse på 1 cm og veier 360 gram. Den amerikanske prisen på 8-tommeren skal ligge på 130 og 180 dollar for henholdsvis Wi-Fi- og LTE-versjonene, mens Tab 2 A10-70 vil ligge på 200 og 280 dollar. Norsk pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent.

Sett opp varsling i Prisguide for å få beskjed når Lenovo Tab 2 A10-70 og Tab 2 A8 kommer i butikkene.

Sony har også et nytt nettbrett på gang: 
SNIKTITT: Xperia Z4 er det letteste i sin klasse – og lynraskt »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen