Nye «Rolly Keyboard» fra LG.
Nye «Rolly Keyboard» fra LG. (Bilde: LG)

Dette mobiltastaturet kan du rulle sammen og putte i lommen

Kompakt løsning fra LG.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Mobilutstyr kommer i mange ulike varianter og former, og nå har sørkoreanske LG lansert et nytt produkt med en litt original vri. «Rolly Keyboard» er navnet på et trådløst mobiltastatur du rett og slett kan rulle sammen.

Nærmere bestemt har det nye Bluetooth-tastaturet fire «ledd» som gjør at du kan rulle det sammen til en kompakt liten «pinne» du enkelt kan putte i vesken, eller i en passe dyp lomme, og ta med deg.

Skal tilsvare et vanlig laptop-tastatur

I motsetning til for eksempel mobile tastaturer av den fleksible silikontypen har LGs nye modell solide taster av ABS-plast og ifølge LG skikkelig taktil tilbakemelding ved nedtrykk.

Sammenrullet tar ikke tastaturet mye plass.
Sammenrullet tar ikke tastaturet mye plass. Foto: LG

I tillegg har tastaturet en såkalt «key pitch», det vil si en avstand mellom midten av én tast og midten av den neste tasten, som omtrent tilsvarer den man finner på et vanlig PC-tastatur. På LGs nye tastatur ligger avstanden på 17 millimeter.

Sammen skal disse egenskapene gjøre tastaturet ergonomisk og behagelige å bruke, med en brukeropplevelse som ikke skal skille seg altfor mye fra tastaturet på en vanlig, bærbar PC.

Lanseres snart

Tastaturet har også en innebygget fot hvor du kan plassere nettbrettet eller mobiltelefonen, og produktet slås automatisk på når du ruller det ut. Det støtter skjermstørrelser på opptil 10 tommer. LG sier at ett, enkelt AAA-batteri er nok til å holde liv i tastaturet i opptil tre måneder ved normal bruk. 

Rolly Keyboard skal lanseres i Europa i løpet av fjerde kvartal, som vil si tidligst oktober måned. Pris foreligger ennå ikke, men mer informasjon vil bli kunngjort på den kommende IFA-messen i begynnelsen av september.

Under kan du se en demonstrasjonsvideo av det nye tastaturet.

LG har også nye OLED-TV-er på gang: Selskapet slipper snart sine første flate OLED-modeller med 4K-oppløsning »

(Via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen