Bildet viser et microSD-kort av samme type som Sandisk nå har lansert. (Bilde: Hardware.no)

Dette minnekortet har rekordmange gigabyte

Aldri før har du kunnet lagre så mye, på så liten plass.

De fleste mobiltelefoner og små enheter har i dag mulighet for å utvide lagringskapasiteten sin ved hjelp av ulike minnekort. Kapasiteten for disse varierer stort, og det samme kjør den fysiske størrelsen.

Selv om kapasiteten for minnekort stadig har vokst, har likevel produsentene vært vel så interesserte i å krympe den fysiske størrelsen på kortet, noe som har ført til at kapasiteten i praksis har ligget på stedet hvil for de som ofte skifter enhetene sine.

Det aller minste minnekortet som finnes på markedet i dag er av typen microSDXC og finnes spesielt i nyere mobiltelefoner og nettbrett.

Frem til nå har det største minnekortet av denne typen vært 64 gigabyte, men nå baner minneprodusenten SanDisk veien for de som er glade i å filme i full-HD, har mange spill-apper eller bare ønsker å være foreberedt på hva de enn vil laste enhetene sine med i fremtiden.

Dobler kapasiteten

SanDisk Ultra microSDXC 128 GB.
SanDisk Ultra microSDXC 128 GB.Foto: SanDisk

SanDisk har nå lansert verdens første microSDXC-kort på 128 gigabyte, kalt «SanDisk Ultra microSDXC 128 GB». Kortet er mindre enn fingerneglen din, og kan ifølge SanDisk lagre 16 timer med videopptak i full-HD, 7500 sanger eller omtrent  3200 bilder i 10 megapiksel-oppløsning.

Fra SanDisks pressemelding kan vi lese at det i år er 10 år siden selskapet lanserte sitt første microSD-kort på 128 megabyte, noe som betyr at kapasiteten er omtrent doblet hvert eneste år siden.

Informasjon om kortets ytelse er ikke tilgjengelig, men av det eneste frigitte bildet tyder det på at kortet er av klasse 10, noe som betyr at vi kan vente oss overføringshastigheter på omtrent 30 megabyte i sekundet.

Kortet skal være like om hjørnet, og om du vil være blant de første som kan skryte på deg 128 gigabyte lagring på mindre plass enn en fingernegl, kan du sette opp et varsel i vår Prisguide allerede i dag. Da mottar du en e-post når de norske nettbutikkene får kortet på lager, og kan finne den beste prisen.

De 128 gigabytene er ventet å koste deg omtrent 200 dollar, noe som betyr en effektiv pris på rundt 1500 norske kroner.

Små ting kan sammen bli sterke:
Bygde superdatamaskin med Rasperry Pi »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen