Intel Compute Card.
Intel Compute Card. (Bilde: Intel)

Dette lille «kortet» er en PC

Intel har formelt kunngjort sitt Compute Card.

Intel har allerede kastet seg inn det svært kompakte PC-segmentet med «pinne-PC-en» Compute Stick, men nå har selskapet tatt konseptet et steg videre med en enda mer kompakt sak. I forbindelse med Computex-messen har Intel nemlig nå formelt avduket Compute Card.

Compute Card, som først ble kunngjort på CES-messen i januar i år, byr på en del av de grunnleggende PC-funksjonene, men er sannelig ikke stort større enn et kredittkort.

Flere varianter

De ytre dimensjonene til kortet er på 95 mm x 55 mm x 5 mm, som kun er litt lenger enn et standard kredittkort. På innsiden sitter en av Intels egne prosessorer av enten Core-, Celeron- eller Pentium-varianten, 4 GB minne og en SSD på opptil 128 GB. Fire ulike konfigurasjoner av kortet skal foreligge.

Innebygd Wi-Fi og Bluetooth 4.2 er også på plass. Kortet beskrives av Intel som en «modulær PC-plattform» og er blant annet ment å bli brukt som komponent i kompatible produkter som utvikles av tredjeparter. I den forbindelse har Intel inngått samarbeid med en rekke aktører som blant andre LG, Dell, HP og Lenovo.

Kortet kommer i disse fire utgavene.
Kortet kommer i disse fire utgavene. Foto: Intel

Får også dokkingstasjon

Intel har også sluppet et referansedesign for en dokkingstasjon som kan brukes med Compute Card, som også skal kunne konfigureres på ulike måter og integreres inn i produkter. Selskapet har også frigjort flere forskjellige referansedesign for selve kortet med informasjon om hva som trengs for å støtte den lille PC-en.

Det er ennå litt uklart i hvilken grad Intels nye produkt skal rette seg mot vanlige forbrukere, og hva det vil koste. Slipptidspunktet er oppgitt til august i år. Mer informasjon finner du hos Intel, og se også video under.

Zotac har også lansert en kredittkort-PC »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen