Visepresident for «perseptuell databehandling», Mooly Eden, med det nye 3D-kameraet.
Visepresident for «perseptuell databehandling», Mooly Eden, med det nye 3D-kameraet. (Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)

Dette lille 3D-kameraet skal endre måten du bruker PC-en på

Intel har introdusert en helt ny teknologifamilie.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Hardware.no/Las Vegas: Den store CES-messen i Las Vegas er nå for alvor i sving, og innimellom nye nettbrett, prosessorer og hårfønere er det også rom for helt nye konsepter. Det var akkurat dette prosessorkjempen Intel lanserte med RealSense.

Et 3D-kamera som kan «se» dybde i bildet er det første som nå er lansert i Intels RealSense-familie, men ifølge Intels senior visepresident Mooly Eden er dette slett ikke det eneste som er på vei. Det som skal skille alle RealSense-produkter ut er ifølge ham at de lar deg benytte datamaskinen din på en mer naturlig måte.

Kan «se» under huden din

Evnen til å gjenkjenne ansiktsuttrykk og forstå humør, også når du ikke ser rett på skjermen, er bare ett av mange mulige bruksområder.
Evnen til å gjenkjenne ansiktsuttrykk og forstå humør, også når du ikke ser rett på skjermen, er bare ett av mange mulige bruksområder.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Kameraet består av to forskjellige deler som hver gjør sin egen greie. På den ene side sitter det et ganske tradisjonelt lite digitalkamera, som lager et bilde ut fra det som står foran det. På den andre siden er det en svært presis infrarød sensor, som kan registrere hvor langt unna maskinen både du og forskjellige objekter er.

Denne IR-sensoren kan er det som gjør kameraet spesielt, og den kan også gjøre langt mer enn å bare måle avstander. På fjorårets IDF-konferanse i San Francisco fikk vi nemlig høre om teknologien i et lukket møte med Kirk Skaugen, direktør for klient-PCer i Intel.

Han fortalte at de hadde klart å måle blodgjennomstrømningen under huden i ansiktet til folk, bare ved å plassere dem foran denne sensoren. Dette mente Skaugen at kunne fjerne behovet for passord på sikt, da slikt danner temmelig unike mønstre.

Bygges inn i en haug nye PC-er

Mooly Eden demonstrerer hvordan kameramodulen er tynnere enn et par kronestykker.
Mooly Eden demonstrerer hvordan kameramodulen er tynnere enn et par kronestykker.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Ved lanseringen fikk vi ikke utlevert særlig mye informasjon om konkrete egenskaper, men dersom opplysningene Skaugen røpet på IDF fremdeles holder vann vil kameraet kunne registrere dybden på alle slags objekter inntil 36 tommer ut fra seg selv.

Takket være et samarbeid med PC-produsenter som Dell, Fujitsu og Lenovo er det nye RealSense-kameraet allerede på vei inn i bærbare maskiner i både hybrid- og Ultrabook-formfaktorene, og både Asus, Acer, NEC, HP og Fujitsu har også falt for teknologien.

Ved lanseringen la Mooly Eden vekt på at de gjør science fiction virkelig:
Akkurat det er på sett og vis også jobben til Intels futurister (Ekstra) »

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen