Sett på huden eller klærne dine, og myggene vil holde seg borte i 48 timer. (Bilde: Olfactor Laboratories)

Dette klistremerket gjør deg usynlig for myggen

Utsondrer stoffer som gjør det myggfri i 48 timer.

Vi elsker alle sommer og sol, men er det noe vi ikke kan fordra så er det mygg. Nå tre forskere hos Olfactor Laboratories i USA utviklet et lite klistremerke som skal gjøre det "usynlig" for myggen, skriver iO9.

Effektiv i 48 timer

Myggen kan vanligvis peile seg inn på deg fra flere hundre meters avstand fordi den kan plukke opp spor av korbondioksiden du puster ut. Ifølge Olfactor Laboratiories kan klistremerket deres, Kite Patch, slette sporene i opptil 48 timer.

Akkurat hvordan produktet fungerer vil de ikke røpe, men de lover at klistremerket består av ikke-giftige kjemikalier, og skal kunne festes til både klær og hud. 

Ferdig-finansiert

Foto: Olfactor Laboratories

Prosjektet ligger ute på folkefinansieringsnettstedet Indiegogo, og på bare fire dager nådde de målet sitt om å samle inn 75 000 dollar. I første hånd vil de teste ut produktet i Uganda, som har et langt større myggproblem enn vi engang kan forestille oss. 

Olfactor Laboratories har også mottatt støtte fra både nasjonalinstituttet for helse i USA samt fra Bill Gates' eget fond. 

– Kan fungere

Til Nordlys bekrefter professor i entomologi (studie av insekter) Arne C. Nilssen ved Universitetet i Tromsø at produktet kan fungere, forutsatt at de holder det de lover. 

– Myggen bruker karbondioksid for å finne ofre på lang avstand. Har disse forskerne nå funnet en måte som kan blokkere myggens mulighet fra å spore dette, vil det så absolutt kunne bidra til å å forhindre myggbitt, sier Nilssen til Nordlys.

Insekter er ikke bare irriterende: 
USA utvikler militære robot-insekter »

(Kilde: iO9)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen