Dette kan være lanseringsdatoen for neste Windows
(Bilde: Mahesh Mohan / Flickr, tarasov / Shutterstock)

Dette kan være lanseringsdatoen for neste Windows

Microsoft er snart klare med en rekke etterspurte funksjoner.

Microsoft har både fått salt og pepper for å gjøre Windows 8 til en såpass annerledes opplevelse enn de tidligere Windows-versjonene. Den spesielle startskjermen og bortfallet av den kjente startknappen var blant det som gjorde at flere har valgt å holde seg til Windows XP, Vista og Windows 7.

Med Windows XPs endelige «død» i april i år, håper nok Microsoft på at noen herfra vil bite tenna sammen og oppgradere til Windows 8.1. Men helt trygge er de nok ikke, for nå ryktes det at selskapets ventede storoppdatering av Windows 8.1 samfaller nøyaktig med XPs begravelse.

«Patch Tuesday»

Det er kilder nettsiden ZDNet skal ha pratet med som mener de kan bekrefte at flere nye funksjoner og endringer vil rulles ut den andre tirsdagen i april, som også er kjent som «Patch–Tuesday». Den nøyaktige datoen vil i så fall være 8. april.

Den gratis storoppdateringen var opprinnelig planlagt å lanseres i mars, men nå har Microsoft angivelig endret planene, kanskje i et forsøk på å sukre operativsystemet sitt for de som snart blir tvunget til å oppgradere.

Etterspurte endringer

I den ubekreftede oppdateringen skal det være lettere å slå av maskinen din.
I den ubekreftede oppdateringen skal det være lettere å slå av maskinen din.Foto: WZor.net

I den helt fersk oppdateringen skal datamaskinene våre atter en gang starte direkte til skrivebordet, og altså ignorere den i mange tilfeller overflødige startskjermen.

I tillegg til muligheten for å hoppe rett til skrivebordet har Microsoft også gjort det enda enklere å kontrollere maskinens strøminstillinger.

Høyreklikk-meny for fliser på startskjermen kan være en ny funksjon.
Høyreklikk-meny for fliser på startskjermen kan være en ny funksjon.Foto: WZor.net

I den nye oppdateringen skal du nemlig kunne velge å slå av, restarte eller sette maskinen i dvalemodus rett fra startskjermen. 

En annen funksjon som også kan være på plass i Windows 8.1-oppdateringen, er «mini-start», som opprinnelig var planlagt å introduseres først i Windows 9. 

Bedre skalering av tekst og ikoner for skjermer med ulik pikseltetthet, en høyreklikkmeny fra flisene på startskjermen og en egen liste som lar deg lukke åpne apper er også ventet.

Selv om Windows 8.1 allerede er god til å utnytte maskinvaren din, skal Microsoft også etter ryktene jobbe for å ytterligere kneble ressursbruken til operativsystemet. Dette skal gi selskapet større innpass hos produsenter av rimeligere nettbrett.

På CES-messen i januar dominerte fullversjonen av Windows fullstendig:
Stadig flere dropper Windows RT »

(Kilde: Sweclockers)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen