De nye VR-brillene SmartVR.
De nye VR-brillene SmartVR. (Bilde: Dodocase/YouTube)

Kan disse smarte VR-brillene hamle opp med selveste Google Cardboard?

Kickstarter-brillene «SmartVR» kan brettes sammen og puttes i lommen.

VR er i vinden som aldri før, og der de avanserte VR-brillene lett kan telles på én hånd, begynner markedet for de mobile løsningene å bli ganske folksomt. På finansieringsnettstedet Indiegogo har det nå dukket opp enda et alternativ for deg som synes Google Cardboard blir litt for puslete.

De nye brillene heter simpelthen «SmartVR» og er utviklet av et firma som kaller seg Dodocase, som faktisk var en av Googles første partnere til Cardboard-konseptet.

Brettes sammen som briller

SmartVR-brillene er ment å være et ekstra praktisk og håndterlig produkt, og lar seg blant annet folde helt sammen på omtrent samme måte som et par solbriller, slik at du enkelt kan putte dem i lommen.

Produktet er også vesentlig mer holdbart enn Cardboard. Brillene er laget av plast og nylon, og skilter dessuten med hengsler av metall.

De ytre dimensjonene er på 65,6 mm x 120,5 mm x 16,5 mm, og vekten er på 90 gram. Brillene støtter mobiler med en tykkelse på mellom 6 mm og 12,5 mm, som betyr mer eller mindre samtlige mobiler på markedet.

Foto: Indiegogo

Deksel av kunstig lær

Ellers er det verdt å nevne at SmartVR kommer med et deksel av kunstig lær som både tjener til å beskytte linsene når brillene ikke er i bruk, og til å beskytte mot lys fra omgivelsene ved å dekke til rommet mellom mobilen og linsene. Dekselet kan imidlertid tas av.

Brillene har i skrivende stund samlet inn 3800 dollar av et mål på 25 000 dollar med én måned igjen. For å sikre deg et eksemplar må du love bort minst 28 dollar, men produsenten sier det endelige produktet vil bli dyrere. Mer informasjon finner du på Indiegogo, og se også video under.

Google har også lagd egne alternativer til Cardboard: Dette er Googles nye VR-briller, som selges i selskapets nyopprettede VR-butikk »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen