Vil du kunne slippe neste års iPhone i sjampisen uten å måtte frykte for inntrengende vann? Det mener ihvertfall analyseselskapet TrendForce.
Rykte
Vil du kunne slippe neste års iPhone i sjampisen uten å måtte frykte for inntrengende vann? Det mener ihvertfall analyseselskapet TrendForce. (Bilde: Shutterstock/Apple/Tek.no, montasje)

– iPhone 7 blir vanntett og får 3 GB minne

To «killer features» skal selge Apples neste flaggskip.

Apple leverer kanskje ikke så mye mer revolusjonerende produkter enn mange andre produsenter, men allikevel får de stor oppmerksomhet hver gang de legger til nye funksjoner i sine produkter. Dette gjelder kanskje spesielt iPhone, og til enhver tid sirkulerer det en masse rykter omkring hva som blir de største nyhetene i neste generasjon eplemobil.

Android-produsenter har lenge syslet med vanntette produkter. Her representert ved Samsung Galaxy S5 Active.
Android-produsenter har lenge syslet med vanntette produkter. Her representert ved Samsung Galaxy S5 Active. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Denne gangen er det GSMArena som melder om et helt nytt rykte, som hevder at neste iPhone blir det første fullstendig vanntette Apple-produktet. Ryktet stammer opprinnelig fra analyseselskapet TrendForce, som også hevder å ha kjennskap til at denne funksjonen blir det store salgsargumentet i iPhone 7.

Et annet stort salgsargument – som ikke vil vekke like stort oppmerksomhet – er at Apple for første gang vil putte 3 GB minne (RAM) i en iPhone. Det er uklart om dette vil gjelde begge modellene, og én teori går ut på at det ekstra arbeidsminnet kun vil bli å finne i Plus-modellen. Begge blir derimot vanntette, ifølge TrendForce.

Alt dette er selvfølgelig intet annet enn rykter og spekulasjoner (om enn velbegrunnede spekulasjoner), og vi anbefaler derfor å ta dem med den obligatoriske klypen salt.

Ny, «liten» iPhone på vei

iPhone 5S er den så langt siste 4-tommers iPhonen fra Apple. Vil den få en oppfølger i 2016?
iPhone 5S er den så langt siste 4-tommers iPhonen fra Apple. Vil den få en oppfølger i 2016? Foto: Apple

Rent utenom disse to funksjonene, sier ikke analyseselskapet stort mer om spesifikasjonene. Men de har en annen, ganske spennende spådom – at Apple vil komme tilbake med en ny, 4-tommers iPhone i 2016. Denne telefonen skal dessuten få en separat lansering, langt tidligere på året enn de to andre, større modellene – kanskje allerede i april.

Dette stemmer godt overens med et tidligere rykte vi har skrevet om, som også hevdet en 4-tommers versjon vil komme i 2016.

TrendForce mener videre at iPhone 7 og iPhone 7 Plus naturlig nok vil se dagens lys i andre halvdel av 2016 – akkurat som Apples tidligere mobiler.

Apple tar etter Samsung, Samsung tar etter Apple:
– Galaxy S7 får trykkfølsom skjerm »

(Kilde: GSMArena, TrendForce)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen