Dette kan bli Apples nye hybrid-PC
(Bilde: Patently Apple)

Dette kan bli Apples nye hybrid-PC

Patentsøknad indikerer at Apple utvikler et laptop-nettbrett.

Apple har som kjent lenge produsert både nettbrett og bærbare datamaskiner, men har ennå til gode å kaste seg på hybridkarusellen, der de to er kombinert til ett og samme.

Nå kan det se ut til at selskapet har planer om å gjøre nettopp dette. En patent som nylig ble offentliggjort av nettstedet Patently Apple kan nemlig tyde på at Apple er i den tidlige fasen av å utvikle en kombinasjon av et nettbrett og en bærbar PC.

Festet med magneter

Patentsøknaden ble visstnok levert inn så tidlig som i 2011 og inneholder skisser av det som helt klart ser ut som en hybridmodell, med noen originale løsninger. Dette skal være den første patenten i sitt slag fra Apple.

Patenten inneholder ikke konkrete tekniske løsninger, men kun generelle mekanismer. Derfor er det høyst uvisst nøyaktig hvordan den eventuelle ferdige modellen skal fungere.

Patently Apple kan imidlertid opplyse om at hybriden består av en avtagbar skjerm som henger sammen med tastaturdelen via magneter. Når skjermen tas av, skal magnetene være i stand til å automatisk trekke seg inn i skjermen.

Trådløs kommunikasjon

I tillegg til dette skal hybriden være i stand til trådløs overføring av strøm mellom nettbrett- og PC-delen, når disse to er adskilt. De to delene skal også kunne kommunisere med hverandre trådløst, via for eksempel Bluetooth.

Vi må nok dessverre vente en stund på flere detaljer og endelige bekreftelse fra Apple, men dette er i alle fall et tegn på at selskapet har planer om å lage en hybridmodell. Om det blir en ren kombinasjon av MacBook og iPad gjenstår så å se.

I mellomtiden fortsetter Apple å gi ut «vanlige» maskiner: Vi har testet deres nyeste iMac »

(Kilder: Patently Apple, via Business Insider)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen