Det er ikke alltid lett å skrive korrekt.
Det er ikke alltid lett å skrive korrekt. (Bilde: Niklas Plikk, Tek.no)

Dette kan gjøre autocorrect-feilene litt mindre pinlige

Apple med nytt patent.

Automatisk retting av ord du skriver på mobilen kan være en fin ting i mange sammenhenger, men vel så ofte er autocorrect-funksjonen mer irriterende enn nyttig. Er du litt kjapp i avtrekkeren kan det hende autocorrect retter til helt meningsløse ord, eller ord som endrer innholdet i meldingen fullstendig. Og det oppdager du gjerne først etter at du har trykket Send-knappen.

Nå kan et nytt Apple-patent gjøre autocorrect-feilene litt mindre pinlige, melder Apple Insider

Sier ifra om hvilke ord som er rettet

Den nye løsningen fungerer rett og slett ved å la mottakeren av meldingen se hvilke ord som er blitt automatisk rettet av autocorrect-funksjonen. Disse ordene vil bli merket i meldingen mottakeren ser.

Mottakeren vil ikke kunne se det opprinnelige ordet som ble skrevet inn – altså det ordet autocorrect-funksjonen rettet. Men forhåpentligvis vil merkingen få deg til å ta kontakt med avsenderen for å få ryddet eventuelle misforståelser av veien.

Ifølge Apple Insider vil funksjonen ligne på den som brukes når du dikterer en melding ved hjelp av stemmen. Etter at du har diktert meldingen vil iOS lage en blå strek under usikre ord. Ut fra det nye patentet kan det se ut til at Apple ønsker å bruke en lignende løsning også i mottakerenden. Antagelig vil det virke bare om både avsender og mottaker har et Apple-produkt.

Apple har antagelig flere spennende nyheter på gang:
Nye Apple Watch 2 trenger trolig ikke iPhone for å fungere »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen