Dette kameraet med berøringsskjerm er laget av Raspberry Pi
(Bilde: Adafruit/YouTube)

Dette kameraet med berøringsskjerm er laget av Raspberry Pi

Og du kan koble det på nettet også.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den lille datamaskinen Raspberry Pi, som mange modde-entusiaster har trykket til sitt bryst og som nå har nådd over to millioner solgte enheter, har hovedrollen i en nærmest endeløs rekke kreative prosjekter.

Maskinen har også med tiden fått diverse tilbehør, for eksempel vannkjønnkjøling, og om vi går tilbake til 2012 kunne vi melde om lanseringen av et lite kamerakort til mini-PC-en.

Kamera med berøringsskjerm

Som nettstedet Pocket-lint melder har dette kortet nå for alvor blitt tatt i bruk i det som er et fullt funksjonelt kamera - med berøringsskjerm.

Det er Adafruit som står bak innretningen, selskapet som tidligere ga oss blant annet det Raspberry Pi-baserte anonymitetskonseptet Onion Pi.

Det nye kameraet benytter altså det allerede nevnte kamerakortet, i tillegg til en berøringsskjerm utviklet av Adafruit selv, kalt Adafruit PiTFT. Om du vil kan du også slenge på en Wi-Fi-adapter og en USB-batteripakke, noe som gjør kameraet både bærbart og i stand til å laste bilder opp til nettskytjenesten Dropbox, om du har behov for det.

Åpen kildekode

Kameraet er imidlerid ikke spesielt praktisk, da det blant annet mangler deksel, og utvikleren understreker også på hjemmesiden at det på ingen måte er ment som et ferdig forbrukerprodukt.

Derimot er konseptet ment som en læringsøvelse for interesserte, og benytter åpen kildekode slik at brukere eventuelt kan konfigurere og modifisere på egen hånd, for kanskje å kunne gjøre ting med kameraet som vanlige kameraer ikke kan.

Mer detaljert informasjon om hvordan du går frem for å bygge Adafruits Raspberry Pi-kamera finner du her. Adafruits berøringsskjerm kan for øvrig kjøpes her for 35 dollar, men i skrivende stund ser det ut til at produktet er foreløpig utsolgt. Sjekk også ut video under.

Nå kan du også bygge en komplett Raspberry Pi-PC:
Nytt Kickstarter-byggesett gjør prosessen til en lek »

(Kilde: Pocket-lint)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen