Dette kameraet lar deg lage animerte GIF-er på et blunk
(Bilde: Kickstarter)

Dette kameraet lar deg lage animerte GIF-er på et blunk

«Otto» er et fleksibelt kamera du kan bruke som du selv vil.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det å lage artige, animerte GIF-filer av bildene du tar er ikke nødvendigvis en spesielt krevende prosess, men likevel er det kanskje ikke å forakte å være i stand til å produsere slike filer på en enda enklere og mer tilgjengelig måte.

Det mener i alle fall de amerikanske oppfinnerne av et nytt kamera døpt «Otto», som nå er lansert på finansieringsnettstedet Kickstarter.

Fleksibelt kamera-leketøy

Otto er et slags «fleksibelt» kamera som setter fotografen i stand til å ta bilder på flere ulike måter via spesielle applikasjoner som er innebygd i kameraet. Applikasjonene, eller «modusene» som oppfinnerne kaller dem, lar for eksempel fotografen legge på spesielle effekter på bildene, lage timelapse-videoer og altså lage animerte GIF-filer.

De mange modusene styres fra mobiltelefonen.
De mange modusene styres fra mobiltelefonen.Foto: Kickstarter

Applikasjonene styres fra en mobiltelefon, hvor du også kan gjøre en rekke justeringer og konfigurasjoner, slik at du står fritt til å utfolde deg kreativt og ta unike bilder.

Bildene du tar vil straks bli sendt til mobiltelefonen via en wi-fi-tilkobling, og om du vil kan du også velge å automatisk dele alle bildene på sosiale medier.

Åpen plattform

Ellers er selve kameraet en helt åpen plattform som det meningen at brukeren skal kunne «hacke» selv og eksperimentere med, ved å modifisere både maskinvare og programvare. På innsiden benytter Otto i så måte den nye «mini-versjonen» av Raspberry Pi, kalt Raspberry Pi Compute Model, som vårt søsternettsted Hardware tidligere har omtalt.

Selve kameraet er på 5 megapiksler og har et 35 mm f/2.0-objektiv. Kameraet skal være i stand til å ta bilder med en oppløsning på opptil 2592 x 1944 piksler, HD-video på 1080p med 30 bilder per sekund, eller VGA-oppløsning på 640 x 480 piksler med 90 bilder per sekund.

Finansieringsmålet på Kickstarter ligger på 60 000 dollar, og i skrivende stund er summen kommet opp i 25 000 dollar med 25 dager igjen. For å sikre seg et eksemplar må man donere minst 200 dollar, og planen er å starte leveransene i desember i år. Mer informasjon om hvordan det hele fungerer finner du på prosjektets Kickstarter-side, og se også video under.

Det dukker stadig opp foto-prosjekter på Kickstarter: FlashQ blir en lommevennlig blitsutløser »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen