Gummiproblemer med Canon EOS 650D

Teknofil Dette kameraet kan gi deg allergisk reaksjon

Gummiproblemer med Canon EOS 650D

Sjekk om ditt kamera er i faresonen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Canon tilbakekaller nå over 60 tusen eksemplarer av sitt nyeste forbrukerkamera Canon EOS 650D. Det er de gummierte flatene på kameraets høyre og venstre side som nå skaper hodebry for fotogiganten.

Les også: FØRSTEINNTRYKK: Canon EOS 650D

Da Akam.no testet Canon EOS 650D i forrige uke, var de store, gummierte flatene på kameraet en av tingene vi satt veldig pris på. Det gjør kameraet lettere å holde om man er svett på hendene, i tillegg til at det øker kvalitetsfølelse. Nå viser det seg at de gummierte flatene kan gi en allergisk reaksjon i form av et utslett. Det er visstnok snakk om et kjemikal som har blitt brukt i gummien som endrer gummigrepets farge fra svart til hvitt, og som kan skape dette utslettet.

Det er gummibelegget på høyre og venstre side av kameraet som nå skaper problemer for Canon.
Det er gummibelegget på høyre og venstre side av kameraet som nå skaper problemer for Canon.

Nå viser det seg imidlertid at det bare er én eneste kunde som har klaget og rapportert inn en liten reaksjon i form av et uslett, men det er tydeligvis nok til å få Canon til å kalle tilbake et ganske stort antall kameraer. Det er i utgangspunktet modeller med som har et 12 sifret serienummer hvor siffer nr 2 enten er tallet 3 eller 4, og hvor siffer nr 6 er tallet 1. Hvis du har en modell som faller innenfor denne spesifikasjonen kan du kontakte Canon for å få byttet ut gummigrepet på din modell.

Les også: FØRSTEINNTRYKK: Canon EOS-M

Les også: Canon lanserer EOS-M

PS: Akams testeksemplar av 650D har faktisk et serienummer som stemmer med beskrivelsen over, og illustrasjonsbildet over viser at vår modell ikke har fått hvite merker eller flekker på gummigrepet. Vi har heller ikke merket noe kløe eller utslett i løpet av testperioden. For å sjekke om kameraet ditt er rammet kan du benytte denne linken for å få svar på om kameraet ditt er produsert med denne typen kjemikalier. Selv om vår testmodell passet inn i det som er beskrevet ovenfor, fikk vi opp at vår modell ikke var blant de som har blitt feilprodusert. Det er dermed ikke sikkert at kameraet ditt trenger å få byttet gummien selv om serienummeret ditt stemmer overens med det som er beskrevet over.

Vi har kontaktet Canon Norge og de har bekreftet at dette er riktig og at det også gjelder modeller solgt og distribuert i Norge. De beklager problemet og har bekreftet at kunder som eier et 650D som er rammet kan få byttet sine gummierte flater gratis ved å kontakte en autorisert Canon-forhandler. Man kan også lese mer om problemet på Canons hjemmeside for support her.

Kilde: www.engadget.com

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen