(Bilde: Seek Thermal)

Dette kameraet gjør mobiltelefonen din varmesøkende

Ikke koster den rare greiene heller.

For fotografer finnes det mange måter å krydre bildene på ved hjelp av for eksempel vanlige husholdningsobjekter, men i visse tilfeller kan også mer teknologisk tilbehør definitivt gjøre fotohverdagen mer spennende.

Nå melder nettstedet Gizmodo om et nytt, artig produkt fra et selskapet som heter Seek Thermal, som setter fotografen i stand til å innta et ganske så uvanlig perspektiv.

Varmesøkende kamera til lav pris

Produktet det er snakk om er en såkalt termisk sensor, også kalt varmesøkende kamera, som kan plugges rett inn i mobiltelefonen din. Dermed kan du blant annet gi mobiltelefonen din nattsyn og fotografere eller filme motiver som er usynlige for det blotte øyet.

Slik ser det ut når du filmer med det varmesøkende kameraet.
Slik ser det ut når du filmer med det varmesøkende kameraet.Foto: Seek Thermal/YouTube

Det finnes allerede tilsvarende produkter, først og fremst Flir One til iPhone, men Seek Thermals løsning er både vesentlig mer kompakt og ikke minst billigere. Prisen ligger nemlig kun på 200 dollar, mens konkurrenten Flir One koster 350 dollar.

En annen fordel er at Seek-kameraet både fungerer med iOS og Android-baserte telefoner via enten mini-USB-kabel eller Lightning-kabelen som iPhone benytter.

Flere bruksområder

Riktignok kan du ikke akkurat filme i HD-oppløsning med det varmesøkende kameraet. Oppløsningen ligger kun på 206 x 156 piksler, men ifølge Seek Thermal er dette faktisk sammenlignbart med det man finner på termiske kameraer til flere tusen dollar.

I tillegg til å ta unike bilder kan produktet ha flere praktiske bruksområder. For eksempel kan man sjekke isoleringen i ulike deler av huset fungerer, måle temperaturen på maten eller sikre eiendommen fra uvedkommende.

Mer informasjon finner du hos Seek Thermal, hvor du også kan legge inn bestilling på produktet. Se for øvrig også video under for en introduksjon.

Kanskje du er mer interessert i år bruke det vanlige mobilkameraet: Fotograf testet nylig hvor gode kameraet i den nye iPhone 6 egentlig er »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen