Modbook Pro X.
Modbook Pro X. (Bilde: Kickstarter)

Dette heftige nettbrettet er en ombygd MacBook Pro

«Modbook Pro X» er nå lansert på Kickstarter.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I oktober 2012 kunne vi melde om et fiffig produkt kalt «Modbook», et konsept som går ut på å konvertere Apples bærbare maskiner MacBook Pro til kraftige nettbrett, som deretter selges videre til kunder.

Siden den gang har MacBook Pro-linjen blitt oppdatert opptil flere ganger, og nå melder blant andre Engadget at Modbook-produsenten følger opp med et nytt og heftigere nettbrett, nemlig ModBook Pro X. Konseptet søker denne gangen finansiering på nettstedet Kickstarter.

Først og fremst blir den nye Modbook-utgaven større enn sist, da den henter skjermen sin fra den 15,4 tommer store MacBook Pro-versjonen med Retina-skjerm. Følgelig får nettbrettet altså en oppløsning på 2,880 x 1,800 piksler.

Modbook Pro X.
Modbook Pro X.Foto: Kickstarter

Saftig innmat

Videre kan nettbrettet leveres med opptil Intel Core i7-prosessor på 2,8 GHz, 32 GB minne og 512 GB flashminne som lagringsplass. Grafikkløsningen blir Intel Iris Pro, med mulighet for å legge til skjermkortet GeForce GT 750M, akkurat som i MacBook Pro-toppmodellen.

Som kjent har ikke Retina-skjermen berøringsstøtte, så du må nøye deg med en medfølgende berøringspenn, også kalt digitaliseringspenn. Denne pennen har både tilt- og rotasjonsfunksjonalitet, programmérbar knapp på siden og digitalt «viskelær».

Når det gjelder øvrige ytre dimensjoner vil Modbook Pro X ifølge produsenten veie rundt 2,2 kilogram og få en livvidde på cirka 1,9 centimeter. For øvrig kan nettbrettet festes til et eget tastur som både kan brukes som dokkingstasjon og berøringspenn-holder.

Mer fleksibilitet

Produsenten opplyser ellers om at maskinvaremodifikasjonene i nettbrettet ikke skal forstyrre den normale, originale funksjonaliteten og grensesnittet til MacBook Pro. Meningen er derimot å kombinere dette med ekstra fleksibilitet og mobilitet som nettbrettformatet gir.

For å samle inn nok kapital til å bringe dette snedige produktet ut til kunder søkes altså nå finansiering via Kickstarter, hvor målet ligger på 150 000 dollar. I skrivende stund er summen kommet opp i nesten 5000 dollar med 39 dager igjen.

Planen er å begynne å sende ut Modbook Pro X i februar neste år. Prisene vil variere med spesifikasjonene, men den mest eksklusive Kickstarter-pakken krever en donasjon på solide 8000 dollar, som da blant annet inkluderer egendefinerte farger og inngraveringer. Mer informasjon finner du på Kickstarter, og du kan også se video under.

MacBook Pro har akkurat blitt kraftigere:
De rimeligste modellene har nå dobbelt så mye minne »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen