Dell Latitude 12 Rugged Tablet.
Dell Latitude 12 Rugged Tablet. (Bilde: Dell)

Dette hardhaus-nettbrettet skal tåle det meste

Dell lanserer sin første hardføre nettbrett-modell.

Det er ikke alle som bruker sine elektroniske dupeditter i trygge, harmløse omgivelser, og mange produsenter har spesielle produktlinjer rettet spesifikt mot dette forbrukersegmentet. I PC-giganten Dell sitt tilfelle heter linjen «Latitude Rugged», og nå har denne fått et nytt medlem.

I en fersk pressemelding drar Dell nemlig sløret av «Latitude 12 Rugged Tablet». Dette blir det første nettbrettet i den hardføre Rugged-serien, som består av bærbare PC-er, og er etter alt å dømme et produkt som tåler en real trøkk.

Takler tøffe påkjenninger

Det nye nettbrettet innehar den såkalte IP-65-sertifiseringen, som i praksis innebærer at nettbrettet tåler kraftig vannsprut, men riktignok ikke nedsenking i vann, og at det er sand- og støvsikkert.

Dell Latitude 12 Rugged Tablet.
Dell Latitude 12 Rugged Tablet. Foto: Dell

Nettbrettet skal ifølge nettstedet TechRadar også ha blitt testet i henhold til den militære standarden MIL-STD 810G, som betyr at produktet både skal tåle ekstreme temperaturer, kraftige støt, fall fra 1,2 meter, vibrasjoner, eksplosive omgivelser og elektromagnetisk stråling. 

Når det gjelder tekniske spesifikasjoner skilter hardhausen med en skjerm på 11,6 tommer med en oppløsning på 1366 x 768 og Gorilla Glass 3-beskyttelse. Skjermen bruker også Dells Direct View-teknologi, som reduserer refleksjon og gjenskinn ved bruk utendørs, og den er også tilpasset bruk med hansker.

Kommer med Core M-prosessor

Ellers er prosessoren en femtegenerasjons Intel Core M-prosessor av typen 5Y71, som har to kjerner og en klokkefrekvens på 1,2 GHz.

Under dekselet finner vi også opptil 512 GB med lagringsplass og maksimalt 8 GB minne. Batteritiden skal ligge på rundt 12 timer, men dette forutsetter at du har utstyrt nettbrettet med et ekstra batteri. Med kun det medfølgende batteriet vil batteritiden ligge på mellom fire og seks timer.

Dell har ikke oppgitt prisen, men ifølge TechRadar vil startprisen ligge på 1600 dollar, altså over 13 000 kroner. Norsk pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent. Under kan du se en presentasjonsvideo av nettbrettet. 

Denne mobiltelefonen tåler også en del: Turing Phone kommer med et deksel som skal være sterkere enn stål »

(Via The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen