Dette gjorde vi det året Hardware.no ble startet

Det er ikke bare IT-industrien som har endret seg de siste 15 årene.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Jørgen Elton Nilsen

Jørgen.
Jørgen Elton Nilsen, fagredaktør.

Nestemann ut er Jørgen E. Nilsen, som har rukket å være med i Hardware-laget rundt åtte år. Han har drevet med så mye rart at det er nesten skremmende. Han har testet kalde katoder, SSD-er, kabinetter, skjermkort, vannkjøling og mye mer. I tillegg har han skrevet nyheter om det meste, og reist verden over for å få med seg det siste på teknologifronten.

I 1998 var jeg ikke gamle karen, og gikk fortsatt på grunnskolen. Året husker jeg som tiden da Norge slo Brasil, og da familien så siste fly ta av fra Oslo Lufthavn, Fornebu.

Internett var fortsatt en relativt ukjent ting for meg, og jeg er nok den i Hardware.no som sist fikk tilgang til det. Via en far som jobbet i telebransjen fikk jeg leke litt med moderne mobiler, og en og annen bærbar datamaskin han kunne avse i ledige stunder – men stort mer var det ikke på den tiden. Egen datamaskin fikk jeg ikke før en julaften ved tusenårsskillet, og i 2003 brant jeg av det meste jeg hadde av penger på en råskinn av en maskin – som ble bygget selv.

Det var først rundt denne tiden jeg og en kamerat en dag fant Hardware.no og det tilhørende diskusjonsforumet. I 2005 begynte jeg som frilanser for Hardware.no, og har vært her siden.

Rolf B. Wegner

Rolf.
Rolf B. Wegner, testansvarlig.

Sistemann er faktisk undertegnede, som i all beskjedenhet setter seg selv til slutt. Jeg har også gjort mye rart i tiden for Hardware.no, testet mye rart, skrevet om enda flere rare ting og reist verden rundt på ulike messer.

Jeg tilhører vel redaksjonens eldre medlemmer, og er samtidig den som har vært med lengst i Hardware.no. Jeg ble med på lasset i 1999, etter å ha sett en etterlysning etter medarbeidere.

Hardware.no fant jeg kort tid tidligere, ved en ren tilfeldighet. På den tiden satt jeg på Universitetet i Oslo hele dagen, og der hadde de terminalstuer som studentene kunne bruke til nettsurfing og oppgaveskriving. En gang jeg satt der kjedet jeg meg litt, og tittet innom surfeloggen. Der fant jeg Hardware.no. Det viste seg at jeg hadde sittet ved samme maskin som grunnleggeren av Hardware.no hadde gjort, rett før meg. Dermed var det gjort.

I 1998 var det ikke rare maskinen som stod hjemme hos meg. Vi snakker om en Cyrix PR200MX-basert rakker, med tilhørende komponenter. Maskinen var egentlig dårlig allerede da den ble kjøpt, men den var i alle fall bygget selv, og hadde dermed litt sjel. Jeg får skylde på dårlig råd, dyrt ble det uansett.

Jeg hadde ingen egen nettlinje, siden jeg stort sett satt på Universitetet i Oslo hele dagen. Nettlinjene på UiO var på sin side på skikkelige 10 Mbit/s, hvis jeg husker ting rett.

Det er skremmende lite jeg husker fra 1998. Dermed måtte jeg nå jukse litt og sjekke hva som egentlig skjedde i 1998, for så å se om jeg husker noe av det. Og joda, Celeron 300a kom i 1998, og det husker jeg svært godt.

1998, da ble Cyrix-prosessoren ble byttet ut til en Celeron 300a. Celeron 300a er og blir legendarisk. Fikk du ikke overklokket til 450 MHz, rett ut av boksen, var du ikke spesielt god. 500 MHz var slettes ingen hindring det heller.

Sammen med Celeron 300a greide jeg å snike til meg noen solide mengder med minne fra en venn i USA. Jeg hadde langt mer minne enn det som var vanlig på tiden, trolig 512 MB, fra Mushkin.

Hva er ditt beste minne fra 1998? Fortell gjerne din historie i kommentarfeltet under.

I 1998 ble Hardware.no drevet fra en spinkel stasjonær maskin med nettverkskort:
I dag er situasjonen en helt annen – se serverparken som driver oss døgnet rundt »

 

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen