(Bilde: Shutterstock/ Andrey Popov)

Dette gjorde noen av de mest beryktede hackerne i verden

Mens kredittkortsvindleren gravde ned utbyttet i foreldrenes hage, brøt en annen seg inn på romstasjonen.

Hacking er ikke et nytt fenomen, det har eksistert siden 70-tallet da de første datamaskinene ble koblet sammen i nettverk som ARPANET. Men etter hvert som Internett bredde om seg har de fått en mye større lekeplass.

Mange er av den oppfatning at en hacker er en person som ønsker å ødelegge og tjene penger på kriminelle handlinger utført via en datamaskin, og selv om dette i noen tilfeller se sant, er disse i mindretall. Brorparten av alle hackere gjennom historien er nemlig kort og godt på jakt etter én ting: status. 

Tenk om du var i stand til å tre inn i sjefsstolen til en stor bedrift og bestemme hva de skal foreta seg, eller spille din egen musikk på en mobiltelefon som egentlig ikke tillot deg det?

I den analoge verden er dette vanskelig, men i den digitale verden er alle mulighetene åpne, om du vet hvordan du manøvrerer usett mellom sperringene som er satt opp. Disse kjente og beryktede hackerne lot seg ikke stanse av noe, og mens én av dem besøkte selveste romstasjonen ISS, tok en annen full kontroll over nettsiden til nyhetskanalen CNN.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (12)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen