(Bilde: Shutterstock/78884932, 129243812)

Dette gjør deg upopulær på Facebook

Forskning viser hva du ikke burde gjøre på det sosiale nettverket.

Det finnes mange tips og triks til hva du ikke bør gjøre på Facebook, men nå har fire universiteter i Storbritannia gått vitenskapelig til verks og studert hva du i hvert fall burde holde deg unna.

I en forskningsrapport har forskerne funnet ut hva folk absolutt ikke kan fordra på det sosiale nettverket, og det dreier seg om deling. Massiv deling av bilder av det perfekte livet ditt.

Risikerer ødelagte forhold

Ifølge rapporten er det en korrelasjon mellom hvor ofte en Facebook-venn poster bilder og hvor mye (eller lite) vi liker ham eller henne. For mye bildeposting kan faktisk risikere å ødelegge forhold i den virkelige verden, heter det i rapporten.

Dr. David Houghton mener at grunnen er at folk som ikke er nære venner eller familie har problemer med å relatere seg godt til de som poster bilder ofte. Mens folk åpenbart reagerer ulikt på fenomenet, er de fleste negativt innstilt.

Rangerte vennskap

I grafen nedenfor ser du sammenhengen i undersøkelsen, der 500 deltakere ble bedt om å fortelle hvor ofte ulike kontakter på Facebook postet bilder. I tillegg ble de bedt om å rangere vennskapet i en separat måling.

På bildet kommer det fram at venner og familie liker bildene dine, mens alle andre hater det. Som i de fleste andre tilfeller dreier det seg om måtehold også her. Legg ut bilder én gang i blant, og det er bedre med én gang for lite enn for mye.

Mer fy-fy:
10 ting du ikke gjør på Facebook »

(Kilde: Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen