Forklarer hvordan Galaxy S5 sitt «superkamera» fungerer
(Bilde: Espen Irwing Swang, Amobil.no)

Forklarer hvordan Galaxy S5 sitt «superkamera» fungerer

Se videoen der Samsung forklarer hva Isocell-sensoren er for noe.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den nye sensorteknologien i kameraet på kommende Samsung Galaxy S5 kalles ISOCELL. Nå har selskapet lagt ut en video som viser hva det er som skal gjøre denne teknologien bedre enn tradisjonell sensorteknologi.

Trenger mindre lys

Lysvinkelen er forbedret, og det blir mindre bildestøy ved bruk av Isocell, hevder Samsung.
Lysvinkelen er forbedret, og det blir mindre bildestøy ved bruk av Isocell, hevder Samsung.Foto: Samsung

Den viktigste årsaken er at punktene som fanger opp lyset ikke er plassert på en flate, men i celler som har tykkere vegger. Det reduserer såkalt cross-talk, der lyset på ett bildepunkt smitter over og skaper støy på nabopunktene. Samtidig sørger en konveks overflate for at hver celle fanger lys fra en større vinkel.

Teknologien skal gi bedre fargeeksponering, med mer fargedynamikk og en mer korrekt fargegjengivelse. Den økte følsomheten i sensorene reduserer også behovet for lys, slik at kameraet skal ta bedre bilder under dårlige lysforhold.

Den nye teknologien skal også gjøre det mulig å lage tynnere sensorer, slik at de får plass i stadig tynnere mobiler og nettbrett.

Superrask autofokus

Kameraet har også fått en ny autofokus, og skal med en fokuseringstid på 0,3 sekunder være den raskeste autofokusen du får på en mobiltelefon i dag. Dette skyldes bruk av en fasesensorteknologi tilsvarende den som brukes i speilreflekskameraer.

I likhet med LG G Pro 2 og Sony Xperia Z2, vil kameraet også ha en funksjon for selektiv fokus. Det betyr ikke bare at du kan velge hvor i bildet fokus skal ligge men også at resten av bildet gjøres mindre skarpt, slik at motivet trer tydeligere frem. En tilsvarende teknologi skal også finnes på den nye HTC One, som presenteres 25. mars. Samsung S5 kommer i salg 11. april.

Les også: Test av kameramobilen Nokia Lumia 1520

Her er videoen der Samsung forklarer den nye sensorteknologien:

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen